Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nagrada Tito Strozzi

Tomislav Mužek nagrađen za Georga u "Ukletom Holandezu"

Foto: Žarko Bašić / Pixsell
24.11.2018.
u 14:30

- Velika je čast dobiti ovu nagradu. Dovoljno je samo pogledati u društvu kakvih sam se velikana umjetnosti našao. Riječi su to Tomislava Mužeka nacionalnog prvaka Opere HNK Zagreb, kojem je danas dodjeljena Nagrada Tito Strozzi za sezonu 2017./2018. i to za ulogu Gerogea u operi "Uklati Holendez" Richarda Wagnera.

A neki od velikana na koje se Mužek pozvao, a koji su prijašnjih godina dobili ovu uglednu nagradu, koja je utemeljena 1993. godine i koja se dodjeljuje  za najbolje pojedinačno ostvarenje u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu, dobili su:  Vanja Drach, Georgij Paro,  Dragan Despot, Ruža Pospiš Baldani,  Milko Šparemblek,  Pero Kvrgić, Irena Pasarić,  Mustafa Nadarević (glumac koji će večeras primiti Nagradu hrvatskog glumišta za životno djelo),  Vitomir Marof,  Alma Prica,  Dubravka Šeparović Mušović, Livio Badurina,  Edina Pličanić,  Nina Violić, Goran Grgić.

O Nagradu dodjeljenoj Mužeku odlučio je Kazališni odbor koji je ove godine bio u sastavu Mani Gotovac, Ljiljana Gvozdenović, Leo Rafolt, Branimir Pofuk i Dunja Vejzović, a u svom su obrazloženju istakli kako "ovaj uspjeh hrvatskog tenora internacionalne karijere nipošto nije slučajan pojedinačni bljesak, nego potvrda velikog talenta koji se godinama kalio  kroz ustrajan rad  na mnogim pozovrnicama, uključujući i onu i Wagnerovom svetištu Bayreuthukoja pretpostavlja i jamči najviše i najrigoroznije umjetničke kriterije".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije