Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival

Tjedan suvremenog plesa u Zagrebu, Rijeci i Karlovcu

'kerber_nnn_kul_210513'
''
25.05.2013.
u 18:33

Jubilarni, 30. festival održat će se od 26. svibnja do 8. lipnja u tri hrvatska grada

Jubilarni, 30. tjedan suvremenog plesa održat će se od 26. svibnja do 8. lipnja u Zagrebu, Rijeci i Karlovcu.

Festival otvara gostovanje izraelskog Fresco Dance Companyja, koji predstavlja plesnu predstavu \"Kerber\" inspiriranu grčkim mitom o troglavom psu, u koreografiji osnivača trupe Yorama Karmija.

Paulo Ribeiro, koji nakon niz godina apstinencije ponovo stupa na scenu, u predstavi Jim inspiriranoj Jimom Morrisonom prepušta se riječima i duhovnosti glazbe pri stvaranju osvrta o ulozi pojedinca u svijetu.

Yasmeen Godder, koja se nakon dugo godina ponovno predstavlja i kao izvođačica, u svojem novom uratku See Here Change i nadalje uspijeva postići savršenu ravnotežu između neustrašive agresije i ženstvene staloženosti uz sebi svojstven humor.

Matjaž Farič u predstavi Politics of dancing donosi priču o neuništivosti plesa koji nadilazi sva pravila, društvene podjele, njihove zakone i zabrane.

U sklopu projekta EU Beyond Fronta@, čiji je sudionik Hrvatski institut za pokret i ples, prikazat će se i međunarodna koprodukcija portugalske koreografkinje Vanie Gale, Cooling Down Signs, koja se pripremala u Zagrebačkom plesnom centru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije