Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MONDO.HR

Tjedan majstora krimića Joa Nesboa na Mondu

Jo Nesbo
25.03.2014.
u 10:26

Jo Nesbo jedan je od najhvaljenijih autora kriminalističkog žanra današnjice. Na Mondu traje tjedan posvećen njemu uz prigodne popuste njegovih romana.

Ne propustite tjedan Joa Nesboa na Mondu i iskoristite akcijsku ponudu koja traje do 31. ožujka uz besplatnu dostavu.

Romane Joa Nesboa u izdanju Znanja kupite na sniženju od 25%: Crvendać, Đavolja zvijezda, Lovci na glave, Nemeza i Spasitelj.

Fokus komunikacije uz kupljeni roman u tvrdom uvezu po većoj cijeni, daruju knjigu gratis. Uz kupnju romana Fantom, Leopard, Šišmiš, Žohari i Snjegović gratis dobivate knjigu po svom izboru: Žohari ili Šišmiš (kiosk izdanja).

Od brokera do pisca svjetskih bestselera
Biografija Joa Nesboa poprilično je šarolika. Ovaj norveški pisac diplomirao je ekonomiju, a jedan period života proveo je kao bankarski broker danju te kao rocker u bendu Di Derre noću. Čak je sanjao i o nogometnoj karijeri te kako će zaigrati za Tottenham čiji je strastveni navijač. Sve je to za njega postalo veoma iscpljujuće, a odmor u Australiji bio je ključan moment za početak pisanja napetih stranica budućih književnih uspješnica.

Likovi romana od krvi i mesa
Ključ uspjeha njegovih romana leži u karakteristikama njegovih likova koji su zapravo obični ljudi i čitatelji se lako mogu poistovjetiti s njihovim raspoloženjima i previranjima. Takav je i glavni junak romana Harry Hole koji neprestano manevrira između dobra i zla, a često donosi i loše odluke. To ga, smatra Nesbo, čini toliko popularnim među svjetskom publikom koja uvijek traži novu dozu napetosti iz njegovih romana.

„Važno je živjeti među svojim čitateljima, ponuditi im iskustva s kojima se oni mogu povezati. Ali isto tako smatram da je za pisce dobro kada pređu na lagano „ludu“ stranu. To vam daje taj drugačiji pogled na život koji vam treba da biste bili dobar pisac“, izjavio je Nesbo u jednom razgovoru.

Crvendać – najbolji krimi roman svih vremena
Nesbo je u rodnoj Norveškoj veoma cijenjen, a čak je i Jens Stoltenberg, bivši premijer, veliki fan njegovih romana. Britanski list The Independent nakon izlaska romana Crvendać, Nesboa je proglasio novim Stiegom Larssonom. 
Norveško udruženja knjižara za Crvendaća mu je uručilo nagradu za najbolji roman 2000. godine, a 2004. godine roman je proglašen najboljim norveškim kriminalističkim romanom svih vremena. Na pisanje tog romana velikim dijelom utjecalo je njegovo obiteljsko podrijetlo.

Milijuni prodanih primjeraka diljem svijeta
Hrvatskoj  javnosti postao je poznat  2012. kada je  preveden Crvendać.  No, pravu popularnost u našoj zemlji dostiže tek s romanom Spasitelj jer je dio radnje romana smješten u Zagrebu i Vukovaru. U 2013. u Hrvatskoj su izdane i njegove dvije dječje knjige, Čarobna kupka Doktora Proktora i Prdoprah doktora Proktora.

Od rujna 2008. godine  prodano je više od 1,5 milijuna primjeraka njegovih romana u Norveškoj. Njegov rad je preveden na više od 40 jezika te je prodano više od 9 milijuna primjeraka do 2013. godine.

Suradnja s Martinom Scorseseom
Sa stranica knjiga, njegove maštovite i napete priče polagano sele i na filmska platna. Tako je 2011. godine ekraniziran roman Lovci na glave, a režirao ga je Morten Tyldum. U planu je i holivudska produkcija ovog hita. Ove godine trebalo bi započeti snimanje filma prema romanu Snjegović, a režirat će ga popularni holivudski redatelj Martin Scorsese.

Posjetite Mondo i izaberite napete krimiće za svoju kućnu biblioteku.

Napomena: Na Mondo Internet Supershopu možete plaćati svim karticama (American Express i Diners do 12 rata), pouzećem ili općom uplatnicom (internet bankarstvom). Cijena dostave je 30 kn, dok je za narudžbe preko 700 kn dostava besplatna. Rok isporuke je 1-3 radna dana. Za dodatne informacije kontaktirajte nas na besplatni telefon 0800/4468 ili na info@mondo.hr

Mondo pratite na Facebooku, Twitteru i Google Plusu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije