Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnovljena predstava

Tigrić premijerno u Zagrebačkom kazalištu lutaka

Tigrić
ZKL
28.02.2011.
u 15:17

Tigrić je u ZKL-u praizveden još 1974. godine u režiji Davora Mladinova, a sada je postavlja redatelj Đuro Roić

U četvrtak 3. ožujka 2011. u 18 sati u Zagrebačkom kazalištu lutaka održat će se premijera predstave "Tigrić" Hane Januszewske. Riječ je o obnovljenoj predstavi koja je u ZKL-u praizvedena još 1974. godine, u režiji Davora Mladinova, a sada je postavlja redatelj Đuro Roić.

Ovo je priča o strašljivom Tigriću koji se otputio u potragu za hrabrošću, priča o odrastanju i teškim, naizgled nesavladivim preprekama na koje nailazimo pri svakom našem odrastanju. Jer ovo je priča naših djetinjstava, priča prošlih, sadašnjih i budućih odrastanja. 

Tigrić se svega boji, toliko se boji da se ne usuđuje ni zaliti cvijeće sam. Zato mu veliki Neobično hrabri tigrovi oduzmu pruge. Čak se čini da ga i Mama tigrica ostavlja samog i nezaštićenog. Međutim ovo ćemo kasnije prepoznati kao nužnu poduku jer, koliko god se ovakvo postupanje činilo okrutnim, ni Mama niti Neobično hrabri tigrovi Tigrića ne napuštaju niti ga prepuštaju opasnostima života u divljini.

Tigrić tako kreće u potragu za hrabrošću, zapravo i ne znajući što je to što traži. Njegovi vršnjaci Majmun, Žirafe ili mali Krokodili ne prihvaćaju ga jer je drugačiji od njih. Odrasli ga ne razumiju jer oni su odrasli i misle neke odrasle misli. Tek će ozbiljna životna okolnost odvesti Tigrića putem sazrijevanja, putem u kojem je hrabrost tek njegov djelić. Tim putem povest će ga ljubav i briga za mamu.

Glavnu ulogu Tigrića u obnovljenoj predstavi tumači Boris Mirković, a u ostalim ulogama su Mira Bosanac ili Biserka Fatur, Branko Smiljanić, Divljan Luka Peroš, Anđelko Petric, Vanda Božić, Andrea Baković i Mladen Čutura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije