Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Thompsonu odbijena tužba protiv Grada Pule

02.12.2008.
u 12:10

PULA – Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Puli odbijena je tužba Marka Perkovića Thompsona i njegove producentske kuće MP-Ton protiv Grada Pule. Tužba je podnesena nakon što Grad ljetos nije dao suglasnost za održavanje koncerta u Areni, tvrdeći kako je Thompson zakasnio s prijavom.

Thompson i suradnici, pak, smatrali su kako pravi razlog uskraćivanja suglasnosti leži u izjavi gradonačelnika Borisa Miletića, koji je rekao kako antifašistička Pula ne smije dozvoliti nastup pjevača koji širi mržnju i ksenofobiju.
- O Thompsonovu svjetonazoru sud uopće nije raspravljao. S pravnog stajališta sud ne može narediti vlasniku nekretnine da nekome dozvoli ili ne dozvoli nastup - objasnila je presudu sutkinja Mirna Frančišković, dodajući kako je Miletićeva izjava stav gradonačelnika te da ne može imati pravnu valjanost.

Što se tiče Thompsonovih ljudskih prava, za koje su tužitelji smatrali da su povrijeđena, sutkinja je rekla kako nisu prekršena, barem ne onako kako je teza postavljena u tužbi.
- U ovako postavljenom tužbenom zahtjevu nisam mogla pružiti pravnu zaštitu - rekla je sutkinja. Tužitelji su, naime, smatrali kako se Thompsona diskriminira neistinitim kvalifikacijama te da mu se krši pravo na rad.

Thompsonov menadžer Zdravko Barišić rekao je kako se nada da će Thompsona kad-tad dovesti u Arenu.
- Legalisti smo i poštujemo presudu. No, žalit ćemo se drugostupanjskom sudu - rekao je Barišić.

Odvjetnik Grada Rudolf Frančula izrazio je zadovoljstvo što je sud uvažio njegove argumente.

- Mi smo isticali kako je pravo vlasnika nekretnine određivati tko može, a tko ne može nastupati. Osim toga, tvrdili smo i da Thompsonu nisu prekršena prava - rekao je Frančula.

Saborski zastupnik Damir Kajin smatra kako Grad ni u idućem ciklusu, prijavi li se Thompson, ne bi smio dati suglasnost.
- Dobro je da je netko rekao “ne” ustašovanju. Nadam se da će policija, koja je promptno reagirala kad je premijer na Facebooku prikazan s fašističkim simbolima, biti jednako brza i na Thompsonovim koncertima i stadionima - poručio je.


Kajin bi spriječio i koncert u Pazinu

Thompson bi 20. prosinca trebao nastupiti u pazinskome Boćarskom domu. Kajin smatra kako bi se i Pazin trebao ograditi od Thompsonova koncerta.
- Boćarski je dom u privatnoj koncesiji. Ipak, mislim kako bi nadležne inspekcije trebale izaći na teren i procijeniti je li dvorana prikladna za održavanje masovnog koncerta - rekao je Kajin.
Smatra da bi se i u Pazinu trebalo spriječiti koncert.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije