Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FESTIVALI

The Roots headlineri na Terraneu, stižu i The Vaccines...

terraneo (1)
Foto: Terraneo festival
1/6
12.04.2012.
u 14:02

– Po ugovoru ne smijemo reći ime investitora, a ono ovdje nikome ništa ne znači. Nije riječ o Đokoviću ili Jay Z-ju. Terraneo postaje najveća inozemna investicija u Šibeniku, ali nismo prodali festival, on ostaje u hrvatskom vlasništvu.

Američki rap, hip hop i soul bend The Roots bit će headliner drugog izdanja Terraneo festivala u Šibeniku, koji će se održati od 7. do 10. kolovoza. Iako se po svom popisu bendova Terraneo više profilira kao pozornica alternativnijih bendova, velikanima poput benda The Roots ne bi se posramili ni puno veći i poznatiji festivali u regiji.

Osim njih novi su potvrđeni bendovi na Terraneu i Parov Stelar Band, The Vaccines, Stephen Malkmus & The Jicks, Future of The Left, Aeroplane, tUnEyArDs, Dan Mangan, Max Kundra, Kandžija, Erotic Biljan and His Heretics, Jarboli, Ola Horhe i The Toronto Drug Bust, a u svibnju planiraju još jednu veliku objavu popisa novih izvođača.

– The Roots je pravi bend, koji osim hip hopa ima i soula, jazza, funka i to super funkcionira uživo, kao što je lani pokazala njihova učenica Janelle Monae – rekao je Mate Škugor, glazbeni direktor festivala.

– Iznenađenje je austrijski Parov Stelar Band. Oni imaju puno publike ovdje, ali začudo nisu nikad došli istočnije od Ljubljane. Parov je izvukao stare jazz-ploče i na vrlo zanimljiv ih način interpretirao i stvorio plesnu glazbu. On će zatvoriti festival – otkrio je Škugor te predstavio još aduta festivala:

Mlade snage: The Vaccines, Dan Mangan
– The Vaccines je jedan od popularnijih mladih bendova u Velikoj Britaniji, a raduje me i dolazak Stephena Malkmusa koji ima sjajan album. Future of The Left ima glasne gitare, atipičan je za britanski glazbeni proizvod i po meni je možda i najbolji britanski bend zadnjih 20 godina. Tuneyards je kao da neki mladi glazbenik uzme kasete Miše Kovača i Olivera i onda ih reciklira i snimi svoj album. Koncert u tvornici bio je fantastičan pa smo odmah dogovorili i nastup u Šibeniku. Dan Mangan je prije 10 dana osvojio nagradu za najboljeg novog i alternativnog izvođača u Kanadi. Jako je talentiran, topao, zabavan, mogao bi odigrati ulogu koju je Frank Turner imao prošle godine – ocjenjuje Škugor.

Najavio je i izvođače elektroničke glazbe Aeroplane i Max Tundru te regionalne – Jarbole i Ola Horhe iz Srbije, slovenski The Toronto Drug Bust te domaće bendove Kandžija i Erotic Biljan and His Heretics.

Tajanstveni strani investitor
Organizatori su potvrdili i ulazak stranog neimenovanog investitora, ali i opovrgnuli preuzimanje.

– Ne smijemo po ugovoru reći ime investitora, a i njihovo ime ovdje nikome ništa ne znači. Nije Novak Đoković ili Jay Z. Terraneo postaje najveća inozemna investicija u Šibeniku, ali nismo prodali festival, on ostaje u hrvatskom vlasništvu i uvijek će više od pola publike biti iz Hrvatske i regije. Također, strani investitor otvara nam neka vrata izvan zemlje koja su nam dosad bila zatvorena – kaže Luka Pavić, direktor festivala.

Očekuju da će festival posjetiti svaki dan i do 15.000 fanova. Cijena festivalske ulaznice zasad iznosi 390 kn za četiri dana (tri live glazbena i jedan DJ).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije