Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvjezdano pojačanje

Tena Štivičić nova je ravnateljica Drame HNK Zagreb

24.05.2024.
u 11:40

Dosadašnja ravnateljica Nenni Delmestre iznenadila je javnost najavom povlačenja s funkcije u zagrebačkom HNK zbog osobnih razloga

Velika vijest došla je jutros iz Hrvatskog narodnog kazalište u Zagrebu - višestruko nagrađivana dramaturginja i spisateljica Tena Štivičić s datumom 10. lipnja 2024. godine preuzima dužnost ravnateljice Drame zagrebačkog HNK!

- Čast mi je što je naša proslavljena dramaturginja i spisateljica Tena Štivičić prihvatila moj poziv da bude ravnateljica Drame te vjerujem kako će naš sjajni dramski ansambl pod njenim vodstvom uspješno, uz klasični repertoar, ostvarivati inovativne dramske forme s naglaskom na razvoj dramskih projekata i originalnih produkcija - rekla je intendantica zagrebačkog HNK-a Iva Hraste Sočo.

Podsjetimo, dosadašnja ravnateljica Drame Nenni Delmestre iznenadila je javnost najavom povlačenja s funkcije u zagrebačkom HNK zbog osobnih razloga, a u njenu fotelju sada će sjesti Tejedna od naših najboljih i najuspješnijih dramatičarki.

- Izrazito mi je zadovoljstvo na poziv intendantice Ive Hraste Sočo preuzeti dužnost ravnateljice Drame HNK u Zagrebu. Na ovoj odgovornoj poziciji posvetit ću se stvaranju inspirativnog i poticajnog okruženja za sve članove našeg ansambla kao i suradnike. Iskreno se radujem svim izazovima i budućim uspjesima - izjavila je Tena Štivičić koja je diplomirala dramaturgiju na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, a 2004. godine magistrirala na londonskom Goldsmiths Collegeu, na odsjeku za Dramsko pismo.

Velik međunarodni uspjeh postiže 2014. praizvedbom drame Tri zime u londonskom Royal National Theatreu, za koju je osvojila jedno od najvećih kazališnih priznanja, nagradu Susan Smith Blackburn. Tekstovi su joj često izvođeni na hrvatskim i svjetskim pozornicama, a osvojila je, između ostalih, Europsku autorsku nagradu i Nagradu za inovativni dramski tekst na Heidelberg Stückemarktu 2008.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije