Naslovnica Kultura Vizualna umjetnost

Tekstilna umjetnica Željka Kovačić izlaže quilt na Tajvanu

Željka Kovačić radi već 20 godina i sudjelovala je na mnogobrojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Dva njezina quilta prodana su na dražbi u aukcijskoj kući Sotheby'su u Frankfurtu
10. kolovoza 2012. u 15:39 0 komentara 28 prikaza
Željka Kovačić, tekstilni rad Tajvan izložba
Foto: arhiva

Rad zagrebačke tekstilne umjetnice Željke Kovačić "Podvodni koncert za šah" izabran je za dvije izložbe u Tajvanu koje se održavaju od kolovoza do rujna. Kovačić je jedina koja se u Hrvatskoj bavi tehnikom umjetničkog quilta, a koristi se i tradicionalnim tehnikama u izradi umjetničkih predmeta. Quilt je tehnika ručnog rada kojom se mnogo manjih komadića tkanine spaja i prošiva u cjelinu koja se dalje sastavlja u slojevima (obično tri: lice, naličje i vatirana sredina), porubljuje i spaja u konačni rad. Postoji tradicionalan i umjetnički quilt (art quilt).

Njezin rad je jedan od 292 rada kojima će se na "Taiwan International Quilt Exhibition" od 11. kolovoza do 9. rujna u Tainanu te od 22. rujna do 28. listopada u kulturnom centru u Taichungu predstaviti 207 umjetnika iz 22 zemlje svijeta.

Željka Kovačić radi već 20 godina i sudjelovala je na mnogobrojnim samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu. Dva njezina quilta prodana su na dražbi u aukcijskoj kući Sotheby'su u Frankfurtu.

 

 

Top 3 festivala koje obožavaju poslovnjaci: Gdje se zabavlja Generacija X?

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.