Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOSTRUKO STARIJI

Tehnika 'Benjamina Buttona' za 'Harryja Pottera'

27.04.2009.
u 17:09

Bliži se kraju snimanje posljednjeg filma u serijalu, druge polovice "Harryja Pottera i darova smrti", te se postavilo i pitanje – što s epilogom? Na samom kraju romana J. K. Rowling za oproštaj od svojih likova skočila je u budućnost i rekla što će biti s njima 19 godina poslije, kad su oni u kasnim tridesetima.

Producenti su prvo razmatrali "netehnološko" rješenje – htjeli su odabrati druge, starije glumce koji će umjesto Daniela Radcliffea, Emme Watson i Ruperta Grinta glumiti Harryja, Hermione i Rona, ali su se onda ipak odlučili digitalno postarati svoje dvadesetogodišnjake.

Producent David Heyman kaže da su se za to rješenje odlučili nakon što su vidjeli što sve ta tehnologija može u "Čudnovatom slučaju Benjamina Buttona", te da će ih starijima učiniti ista ekipa koja je digitalno mijenjala dob Brada Pitta:

Razmišljali smo o raznim načinima da to izvedemo, o drugim glumcima i tako to. A onda smo vidjeli tehnologiju za postarivanje u "Benjaminu Buttonu" i mislim da ćemo to iskoristiti, jer bi mi bilo grozno da netko drugi preuzme te uloge za posljednji dio.

Sam Harry Potter, odnosno Daniel Radcliffe, dvojio je hoće li postarivanje uspjeti i bio je spreman svoju ulogu prepustiti drugome:

- Ako to bude dobro, bit ću zadovoljan, ali jako sam nervozan zbog te zamisli. Ako to ne bude dobro, a ljudi na kraju budu to vidjeli, bit će grozno. Ako dođe do toga da ja, Emma i Rupert izgledamo pomalo glupo i to bude blago rečeno komično, ili da nas odglume drugi glumci, ja bih svaki put odabrao druge glumce.

No, u međuvremenu je i Daniel vidio Brada Pitta:

- Sad kad sam vidio 'Benjamina Buttona' znam da se to može izvesti i da je na meni, Rupertu i Emmi da izgledamo starije i odglumimo i to.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije