Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPIO GA JE DOBITI

Tarantino prvi put angažira skladatelja

19.11.2008.
u 13:08

Jedno od glavnih obilježja filmova Quentina Tarantina dosad bilo je odsustvo bilo kakve glazbe skladane posebno za taj film. Kad svoje sekvencije nije ozvučavao starim pop-pjesmama kojima je pojava u njegovim filmovima davala novi život ("Stuck in the Middle With You" Steelers Wheela, "You Never Can Tell" Chucka Berryja), obično je koristio djelić neke stare filmske glazbe iz filmova koje je i citirao u radnji.

A za svoju ratnu epopeju o američko-židovskim lovcima na naciste u Francuskoj "Inglorious Basterds", Tarantino se ipak odlučio angažirati skladatelja, jer je uspio dobiti najboljeg od najboljih, onog koji mu je davni san i čije je stare glazbene teme već koristio u filmovima "Kill Bill" i "Otporan na smrt". Riječ je o 80-godišnjoj legendi Enniju Morriconeu.

Morricone, koji je prošle godine nagrađen počasnim Oscarom za životno djelo, potvrdio je da je prihvatio Tarantinovu ponudu i skladat će glazbu za njegov film. No, još uvijek je upitno hoće li baš cijeli film biti ozvučen glazbom legendarnog Rimljanina, koji je priznao:
- Možda napišem samo nekoliko melodija.

Naime, vremena nema mnogo jer je Quentin čvrsto obećao da će film imati premijeru na ovogodišnjem festivalu u Cannesu. Morricone je dodao:
- Tarantino će završiti snimanje u veljači a gotov film mora isporučiti do travnja, na vrijeme za Cannes. To mi ne ostavlja dovoljno vremena za glazbu za cijeli film. Ili ću početi raditi na tome dok on još bude snimao – nakon što to skupa raspravimo – ili ja to jednostavno ne mogu stići.

Hoće li ta na brzinu skladana glazba biti tek rutinski posao, ili će Morricone "iz šešira" izvući nešto briljantno poput svojih proslavljenih melodija za filmove Sergija Leonea i druge špageti-vesterne, ili za npr. "Misiju" Rolanda Joffea ili "Dvadeseto stoljeće" Bernarda Bertoluccija, doznat ćemo na proljeće.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije