Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MLADA PJESNIKINJA

'Takav talent susreće se jednom ili nijednom u radnom vijeku'

anamarija mutić (1)
Foto: Ljiljana Marić
1/4
05.03.2013.
u 11:28

Anamarija Mutić (14) većinom piše noću. Često piše u mobitel pa prepiše na papir

- Takav pjesnički talent se susretne jednom ili nijednom u radnom vijeku – kaže za svoju 14-godišnju učenicu Anamariju Mutić iz osnovne škole u Kaptolu kraj Požege njezina nastavnica hrvatskog jezika Milica Šljubura. A da je zaista tako potvrdila je i zadnja nagrada, osvojeno prvo mjesto na natječaju Mladi pjesnici Goranovog proljeća.

- Jako me iznenadila ta nagrada, uopće se tome nisam nadala – kaže Anamarija, svestrana učenica 8. razreda.

Međutim, njezina nastavnica koja ove godine odlazi u mirovinu dodaje da se ona ipak potajno nadala jer su pjesme prilično jake.

- One sadrže snažne poruke, ima u njima simbolike, prenesenog značenja i pjesničkih slika. Ona zaista ima talent koji joj omoguće da jednog dana bude pravi pjesnik – ističe nastavnica Šljubura.

Zanimljivo je da je Anamarija, inače vrsna matematičarka koja od četvrtog razreda ide na županijska natjecanja iz matematike, pjesme počela pisati tek u osmom razredu. Dodaje da matematika i pjesništvo baš nemaju neke veze, ali ako je neki zadatak \'iživcira\' to je poticaj za nastanak nove pjesme.

- Mislim da sam sada tek sazrela da pišem nešto ozbiljnije i bolje. S inspiracijom nemam problema. Pišem o onome što mi se događa, što doživljavam i proživljavam. Većina mojih pjesama, sigurno 90 posto nastala je noću. Često pišem u mobitel jer mi je on uvijek pri ruci, a onda poslije prepišem na papir. Voljela bih izdati svoju zbirku pjesama – kaže Anamarija koja je prije tri mjeseca osvojila i nagradu na susretu Mladih pjesnika Slavonije i Baranje u Cerniku te nedavno i nagradu na natječaju „Moja fejs priča“.

Kako ima i glazbenog talenta te prekrasan glas Anamarija uživa u sviranju i pjevanju te joj je žao što nije imala mogućnosti ići u glazbenu školu. Ali je sigurna da nakon gimnazije želi studirati engleski jezik i književnost jer je to predmet koji najviše voli.

- Već sada se veselim i jedva čekam da odem u Lukovdol gdje ćemo boraviti tri dana, družiti se s pravim pjesnicima i čitati svoje pjesme – poručuje Anamarija kojoj je želja objaviti i svoju zbirku pjesama.

>> Martina (14) nadahnuto piše: \"Mirisao je svježi tisak, novi papir\"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije