Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velik uspjeh

Sviličićev 'Takva su pravila' u natjecateljskom programu 71. Mostre!

Ognjen Sviličić
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
24.07.2014.
u 16:17

Podsjetimo, samo je jedan domaći film od osamostaljenja ušao u program Venecije – radilo se o „Crvenoj prašini“ Zrinka Ogreste 1999. godine, s tim što je prikazan u nenatjecateljskom programu

Velik uspjeh hrvatskog filma i jednog od naših ponajboljih redatelja objavljen je na Pulskom filmskom festivalu: film „Takva su pravila“ Ognjena Sviličića ušao je u natjecateljski program 71. Mostre, međunarodnog festivala u Veneciji koji s Berlinalom i Cannesom tvori „sveto trojstvo“ najvećih svjetskih festivala.

Podsjetimo, samo je jedan domaći film od osamostaljenja ušao u program Venecije – radilo se o „Crvenoj prašini“ Zrinka Ogreste 1999. godine, s tim što je prikazan u nenatjecateljskom programu.

Za razliku od Ogrestina uspjeha '99, koji je uvjetno rečeno bio iznimka iz tadašnje pomalo sumorne produkcije, ovogodišnji uspjeh Ognjena Sviličića kruna je izvrsne festivalske sezone domaćih filmova – početkom godine u Rotterdamu su prikazana čak četiri naša filma, koprodukcija „Baršunasti teroristi“ nagrađena je u Berlinu, kratkometražna „Kokoška“ Une Gunjak igrala je u Cannesu, a nagrade „Autofokusu“ Borisa Poljaka došle su u Nyonu i Karlovym Varyma... Prije samo tjedan dana objavljeno je i da će filmovi „Cure“ Andree Štake i „Otok ljubavi“ Jasmile Žbanić, koji su također zaobišli Pulu, imati premijeru u Locarnu, a doznajemo da neke domaće naslove očekuju i premijere u Montrealu i Torontu, te u Busanu, na jednom od najvećih, ako ne i najvećem festivalu Azije.

>> Film Ognjena Sviličića dirljiva je priča o životu običnih ljudi

Komentara 1

JU
justina
14:43 25.07.2014.

mislila sam da cete napisati nesto o filmu ili o Svilicicu, a vi nas obavijestili gdje ce biti Zbanicka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije