Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjetnost na odmoru

Svjetska umjetnička krema stiže u Poreč

Yoko Ono
pixsell
12.07.2013.
u 14:00

Između ostalih svoje će radove u Poreču izložiti Željko Kipke, Marko Pogačnik iz Slovenije, Oleg Kulik iz Rusije, Radomir Damnjanović Damnjan, srpski umjetnik s talijanskom adresom

\"Umjetnik se nikada ne odmara, čak i kada ne producira, misli o umjetnosti\", rekao je povjesničar umjetnosti Ješa Denegri, predstavljajući projekt Umjetnik na odmoru u organizaciji Instituta za istraživanje avantgarde. Riječ je o jedinstvenom projektu koji se ove godine održava po drugi put, a domaćin je hotelska kuća Valamar. Projekt pokušava spojiti naizgled nespojivo, kako je rekao povjesničar umjetnosti Feđa Vukić, a to je umjetnost i turizam.

Tijekom ljetnih mjeseci desetak vodećih umjetnika iz cijeloga svijeta boravit će u Poreču, gdje će na licu mjesta stvarati nova djela koja će na kraju biti predstavljena na velikoj izložbi u zagrebačkom MSU.

Koncet projekta Umjetnost na odmoru osmislio je kolekcionar Marinko Sudac, a sudionici projekta su umjetnici koje on prati posljednjih desetak godina. Između ostalih svoje će radove u Poreču izložiti Željko Kipke, Marko Pogačnik iz Slovenije, Oleg Kulik iz Rusije, Radomir Damnjanović Damnjan, srpski umjetnik s talijanskom adresom. Organizatori najavljuju i buduću suradnju s Yoko Ono.

 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije