Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Svjetska atrakcija iz Gruzije Trio Mandili premijerno u Hrvatskoj!

Svjetska atrakcija iz Gruzije Trio Mandili
19.09.2023.
u 13:01

KONAČNO! Gruzijska world music senzacija Trio Mandili stiže u Boogaloo premijerno se predstaviti hrvatskoj publici! Datum za pribilježiti je 4. listopada (srijeda). Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 23 eura mogu se kupiti preko sustava Entrio, a ako ih ostane, na dan će koštati 26 eura.

Trio Mandili ("ženska marama") je gruzijski bend koji čine Tatuli Mgeladze, Tako Tsiklauri i Mariam Kurasbediani, a nastao je 2014. u Tbilisiju. Karakterizira ih polifono pjevanje uz pratnju pandurija, tradicionalnog gruzijskog žičanog instrumenta. Postale su popularne u Gruziji kada su objavili glazbeni video u kojem su izveli gruzijsku narodnu pjesmu "Apareka", koji je skupio gotovo 8 milijuna pregleda na youtubeu.

Trio Mandili izvode pjesme i na drugim jezicima, poput hindi pjesme "Goron Ki Na Kalon Ki Duniya Hai Dilwalon Ki" (“Svijet ne pripada svijetlim ili tamnim ljudima, svijet pripada onima s dobrim srcem), koju su izveli na Dan Republike, kao i poljsku pjesmu "Lipka" (“mala lipa”).

Trio Mandili je na sebe međunarodnu pažnju skrenuo 2017. kad su nastupale na Euroviziji s pjesmom "Me Da Shen" (“Ti i ja”) te osvojile 12. mjesto. U devet godina postojanja izdale su tri albuma: With Love (2015.), Enguro (2017.) i Sakartvelo (2021.), a odonda su imale nastupe u gotovo svim dijelovima svijeta.

Sve u svemu, premijerni nastup u Hrvatskoj ovih sjajnih Gruzijki se ne propušta! Vidimo se 4.10. u Boogaloou!

FB: www.facebook.com/triomandili.band

YT: www.youtube.com/watch?v=EDK9KOfknTw

SP: https://open.spotify.com/artist/3dAEq41JGtgeY7XLE7EIWf

IG: www.instagram.com/trio_mandili/

Facebook event

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije