Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zvjezdani ratovi aukcija

Svjetlosni mač prodan za 78.000 kuna

Cinema Legacy Collection/The Hollywood Archive/PIXSELL
06.05.2021.
u 18:52

Dio prihoda od aukcije ide u centar za istraživanje Alzheimerove bolesti

Kolekcija predmeta sa snimanja Zvjezdanih ratova, koju je posjedovao pokojni glumac David Prowse, prodana je na aukciji. Prowse je u originalnoj trilogiji franšize glumio Darth Vadera, a upravo je Vaderova kaciga prodana za više od 19.000 kuna. Prototip svjetlosnog mača, za kojeg je aukcijska kuća Bristol pretpostavila da će donijeti od 700 do maksimalno 1050 kuna, dosegnuo je vrtoglavih 78.000 kuna, prenosi The Guardian.

Na aukciji je prodano više stotina predmeta, a prikupljeno je oko 3,5 milijuna kuna. Dio prihoda ide u centar za istraživanje Alzheimerove bolesti. Naime, Prowse je umro nakon kratke bolesti, a gotovo čitavo desetljeće prije smrti živio je s Alzheimerovom bolesti.

Na aukciji je prodana i potpisana slika Aleca Guinnessa u njegovom Obi-Wan Kenobi opremi  koja je dosegnula cifru od gotovo 27.000 kuna, prenosi The Guardian. Predmet koji je privukao najvišu cijenu bio je Prowseov scenarij "Zvjezdani ratovi: Imperij uzvraća udarac" koji je prodan za nešto manje od 200.000 kuna.

Serijal Zvjezdani ratovi obrađuje tematiku vječite borbe između dobra i zla, smješten je u svemirska prostranstva i predstavlja viziju ljudske povijesti i sadašnjosti. Serijal čini 11 filmova. Do siječnja 2018., ukupna zarada na kino blagajnama prvih devet filmova te jednog animiranog filma iznosila je devet milijardi američkih dolara, što je učinilo ovaj serijal komercijalno najuspješnijim filmskim serijalom u povijesti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije