Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt

Svijet će ipak uživo razgledati Hirstove bizarne umjetnine

Damien Hirst
12.08.2014.
u 11:00

Hirst je ovog ljeta planirao otvoriti svoju Newport Street Gallery u Londonu. Nije ju otvorio, ali je objavio novi, definitivni rok: proljeće 2015

        Svijet se svojedobno jako uzrujavao zbog umjetničkih radova Damiena Hirsta. Užasavale su ga umjetnine poput mrtve krave postavljene na noge u staklenoj kutiji punoj formalina. Hirst je ovog ljeta planirao otvoriti svoju Newport Street Gallery u Londonu. Nije ju otvorio, ali je objavio novi, definitivni rok: proljeće 2015. Dovoljno je to da se iznova podigne temperatura u vezi sigurno najintrigantnije galerije u Britaniji.

Kako bi inače Hirst i pohranio više od 2000 umjetnina – svojih, i onih koje primjerice potpisuju Francis Bacon, Jeff Koons ili Banksy? O veličini projekta dovoljno govori činjenica da su za galeriju rezervirana tri, nekad kazališna skladišta i dva dodatna prostora, tako da ukupan galerijski prostor zauzima cijelu ulicu Lambeth! Tu je negdje bio i dosadašnji Hirstov atelje. Prostor su projektirali “Caruso St John Architects”, isti oni koji su predivno obnovili londonsku Tate Galeriju što je stajalo 45 milijuna funti! Vode ih Adam Caruso i Peter St John, nagrađivani za brojne svoje projekte. Hirst kaže kako sve gradi jer mu se ne da po sanducima držati sve te umjetnine. Projekt podrazumijeva šest izložbenih prostora, trgovinu, restoran i poslovne prostore, uključujući Hirstov ured.     

>> Za potresnu modu smrti u galerijama ‘kriv’ je Damien Hirst

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije