Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Špancirfest

Svi su pozvani u Varaždin na jedini festival dobrih emocija

špancirfest
arhiva VL
19.08.2010.
u 15:33

Deset dana nenadmašne zabave, čak 230 različitih programa i umjetnici iz 15 zamalja - to je ovogodišnji Špancirfest, koji završva niz velikih ljetnih festivala u Hrvatskoj.

Circo vegetariano, naslov je ulične predstave Teatra Scalza kojom je danas na Trgu tradicijskih obrta počeo varaždinski festival dobrih emocija - Špancirfest. Dio je to Panulica festa na kojem će se u gradskoj jezgri špancireri zabavljati uz više od trideset uličnih performansa. U deset dana će u devet ulica, na četiri pozornice, na pet trgova i tri opkopa podno bedema staroga grada nastupiti izvođači iz 15 zemalja i pritom izvesti 230 programa.

Ulični svirači svojim će izvedbama stvarati dobru atmosferu među špancirerima, a na pozornicama na Stančićevu trgu i korzu te na starom gradu 48 koncerata održat će brojna poznata imena. Između ostalih: Kiril Džajkovski sa Serdzuk orkestrom, Esma Redžepova, Zoran Predin, Let 3, Jura Stublić i Film, Zadruga, Hladno pivo, Elemental, Bajaga... Oni koji i sami žele nastupiti na koncertu mogu se prijaviti u Glazbenu kliniku u kojoj će uz glazbene stručnjake moći usavršiti sviranje nekog od instrumenata. Zanimljive radionice osmišljene su i u sklopu Kreativ festa koje će na Trgu slobode među ostalima voditi članovi Lutkarskog studija Krpe i konci te Janko Jezovšek. Bit će tu lutkarskih i žonglerskih radionica te glazbena igraonica u kojoj će sudionici izrađivati glazbala od papira, gline i drva.

Posebnu priču na festivalu stvaraju umjetnici koji su smješteni na Paleta festu u Uskoj ulici, dok će u Varaždinskoj kući biti studenti zagrebačke i riječke likovne akademije te Studija za dizajn Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu koji će raditi instalacije od recikliranog materijala. Za najmlađe je Hlapec fest i čak 16 predstava, na pozornici Pri parku i na Franjevačkom trgu. Pozornica Pri parku svaki dan u 21 sat ugostit će neku od ponajboljih hrvatskih predstava, u sklopu Komedijafesta, među kojima su i Stilske vježbe s Perom Kvrgićem i Lelom Margitić. To je i jedini festivalski program koji nije besplatan, nego za njega treba kupiti ulaznicu koja stoji trideset kuna.

Ključne riječi

Komentara 8

MI
micika
10:35 20.08.2010.

10 dana zaaabaaaaveeeee!!! juuuhuuu e da, purgeri, ak idete u vž, kupite kartu na autobusnom u zg (isključivo za autobusni promet varaždin) , potvrdite u varaždinu , i dobite besplatnu povratnu :)

MU
mala ulica
19:09 22.08.2010.

Nisam nikada bio u Varaždinu a rado bih ga posjetio. Pozdravljam inicijativu i trud svih učesnika i organizatora. Za oko mi je pala publika na fotki; ne izgledaju kao da su se mnogo potrudili srihtati se za izlazak. Možda je gosp.Nekakav htio obratiti pažnju da svi nekako utječu na kvalitetu festivala i da se može uvijek uljepšati i poboljšati.

OB
-obrisani-
17:32 19.08.2010.

MarkoHR Srami se.Esma ti je netko na koga ti se povrace??? Sto ti znas o Esmi?! Ne volis tu vrst muzike...nemoj ju slusat. Ionako ne mislim da si svaki dan u Varazdinu pa ce te inkomodirati dolazak glazbenika. Ostavi normalnee ljude da uzivaju u muzici, a ti se uvuci u rupu u kojoj si bio i do sada. Caje, caje sukarije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije