Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Luko Paljetak

Svestrani majstor slike i riječi slavi 70. rođendan

Luko Paljetak
Foto: Pixsel
10.12.2013.
u 11:30

Govore: Zvonimir Mrkonjić, Tonko Maroević, Dunja Fališevac, Mani Gotovac, Zvonko Kovač, Iva Grgić, Helena Sablić Tomić, Velimir Visković, Ivo Runtić, Mira Muhoberac...

Akademik Luko Paljetak u kolovozu je u rodnom Dubrovniku proslavio sedamdeseti rođendan, poseban poetsko-likovni program posvetile su mu i Dubrovačke ljetne igre, a Hrvatsko društvo pisaca taj će životni jubilej obilježiti prigodnim skupom u utorak, 10. prosinca, u građanskoj kući Arko u 11 sati.

O Paljetku će govoriti i Zvonimir Mrkonjić, Tonko Maroević, Dunja Fališevac, Mani Gotovac, Zvonko Kovač, Iva Grgić, Helena Sablić Tomić, Velimir Visković, Ivo Runtić, Mira Muhoberac...Paljetak je svestrani umjetnik, majstor stiha (ovih će dana na sajmu u Puli predstaviti zbirku “Razlozi za nepovjerenje u sustav obrane od tuče” koju mu je uoči Interlibera objavila Školska knjiga), ali i prozaik, slikar, redatelj, pisac kratkih priča (te laureat Večernjakovog natječaja za kratku priču), kritičar, esejist, antologičar, književni znanstvenik (ima doktorat iz filologije), nagrađivani prevoditelj s engleskog, francuskog i slovenskog jezika, rado čitani lektirni pisac za djecu...

Na nedavno objavljenom popisu najposuđivanijih autora u županijskim hrvatskim knjižnicama akademik Paljetak se nalazi na izvrsnom jedanaestom mjestu. Dobitnik je brojnih domaćih i stranih književnih nagrada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije