Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suvremeni ples

Susret plesača i umjetnika Platforma.hr počinje 9. listopada

Platforma.hr
04.10.2011.
u 16:29

Manifestacija je ove godine promijenila ime iz Platforme mladih koreografa kako bi se lakše predstavila u inozemstvu

Premijere, performansi, interaktivne radionice i predavanja oplemenjeni zvučnim imenima plesača i umjetnika Karen Levi, Rok Vevar, Alme Sodaberg, ali i domaćih Saše Božića, Adrijane Babarić-Pevek... dio su ovogodišnje Platforme.hr, bivše Platforme mladih koreografa koja počinje u nedjelju 9. listopada i trajat će do 16. listopada. Organizatori 12. godinu propituju i traže odgovore koji će pridonijeti razvoju mladih i talentiranih plesača, ali i publike u sklopu manifestacije koja je sinonim regionalne i međunarodne suradnje. Premijere će publika moći vidjeti u Muzeju suvremene umjetnosti, Teatru ITD i ZPC-u. “Broadcasting shake your booty” Maše Kolar i Zorana Markovića propituje muško-ženske odnose, a Koautorska inicijativa OOUR i Prostor izvest će “Predstavu za sedam izvođača i publiku”. Četvero mladih talenata predstavit će se koreografijama kroz “Break a leg Task” koje su četiri mjeseca vježbale. Reaktori na njihov ples su Selma Banich, Pravdan Devlahović i Žak Valenta, a svima njima plesne teme zadale su autorice i umjetnice Milana Broš, Irma Omerzo i Mila Čuljak. O problemima i budućim mogućnostima kritike i plesa govorit će slovenski koreograf i dramaturg Rok Vevar na radionici “Platforma kreativne kritike” u kinu Grič, a Aleksandra Janeva vodit će radionicu kroz koju će ispitivati mogućnosti improvizacije pomoću specifičnih točki tijela kao inicijatora pokreta. Sudionici ovogodišnjeg susreta dolaze iz Izraela, Mađarske, Švedske, Finske... Više na www.tala.hr.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije