Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nintendo Switch

Super Marijeva Princess Peach više nije djeva u nevolji

Nintendo
02.04.2024.
u 11:29

Igra “Princess Peach: Showtime!” pokazuje nam zabavna nova lica klasične junakinje, ali ne nudi nikakav žanrovski iskorak

Najnovija Nintendova ekskluziva bazirana na likovima iz svijeta Marija akcijska je avantura “Princess Peach: Showtime!”, koja je premijerno predstavljena 22. ožujka. Dostupna vlasnicima Nintendo Switcha, ovo je prva igra u kojoj je popularna princeza glavna junakinja još od “Super Princess Peach” iz 2005. godine.

U novoj igri ružičastu princezu pratimo u kazalište, kojim taman pred početak predstave ovladaju zla čarobnjakinja Grape i njezina kisela družina. U pokušaju da spasi teatar od pošasti, Peach staje na niz pozornica, preuzimajući različite kazališne uloge. Ovisno o predstavi koju pokušava povratiti iz zagrljaja zla, vidjet ćemo je u ulozi majstorice mačevanja, detektivke, slastičarke, kung-fu borkinje, nindže, kaubojke, umjetničke klizačice, lopuže, raspjevane sirene i superjunakinje – u svim ulogama pomaže joj zvjezdica Stella, dobri duh unesrećenog kazališta.

Mehanika nove igre koju je za Nintendo razvio Good-Feel nastavlja se na dugu tradiciju takozvanih side-scrollera, s jednostavnim, šarenim nivoima među kojima se izdvajaju avanture na ledu, borba kolačima i kung-fu akcija. Nivoi su kratki i slatki, kao i čitava igra koja je usprkos simpatičnim promjenama kostima i okruženja lišena ozbiljnijih uzbuđenja, što posebno dolazi do izražaja u relativno repetitivnim borbenim misijama.

Za manjak inovacije samo djelomično može kriviti developere jer većina novijih igara ne može protiv činjenice da je Switch poprilično zastarjela konzola na kojoj smo zadnjih godina vidjeli tek nekoliko zaista velikih žanrovskih iskoraka, među kojima prednjače dvije Zelde koje su iskoračile u otvoreni svijet, kao i sjajni taktički crossover Mario Rabbids.

Poigravanje s brojnim identitetima koje Peach preuzima neodoljivo podsjeća na brojna odijela popularne lutke Barbie, a upravo je to uloga koju je Peach dugo imala u Marijevu svemiru – počevši kao djeva u nevolji, s vremenom se emancipirala preuzimajući nove uloge i učeći sve različitije vještine, no imidžem je i dalje ostala slatkica u ružičastom, čak i kada, ovisno o igri, operira teškom mehanizacijom ili uništava brojčano nadmoćne neprijatelje.

Kao pedagoški plus ove igre ističemo i afirmaciju kazališta kao cool mjesta igre i kreacije, što je važno imajući na umu da će se svidjeti prije svega mladim igračima, odnosno igračicama kojima je Peach stereotipno namijenjena.

Daleko je ovo od revolucionarnog naslova, ali sasvim dovoljno da nas zabavi i opusti u danima u kojima ne trebamo dodatne izazove. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije