Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Sulejman i Zrinski, dva slična pogleda na promjenjivu povijest

U turskoj sapunici zapaljeni je Siget bio samo kulisa za sultanovu smrt, a hrvatskog junaka nisu ni spomenuli

Komentari 5

TZ
tomislav.zoricic
00:05 13.10.2014.

Treba li se čuditi što Turci ne iskazuju povijest u kojoj je činjenica da su njihove pohode sultana Sulejmana na Beč dvaput zaustavljeli Hrvati - prvi puta kod Kisega Nikola Jurišić i drugi put kod Sigeta Nikola Šubić Zrinski???

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
10:01 13.10.2014.

Dajte-najte, jednako dobro i Turci i Mađari znaju tko je bil Zrinjski. Za naše susjede je slavni junak jer je branio njihov grad, a za Turke mrski "dušman" koji se ni htjel poklonit njihvom sultanu. Uostalom svake godine se sastaju kod Sigeta, roštiljaju, druže se itd.

VL
ME
Meter
21:19 12.10.2014.

A što Ugri kažu na to?

VL
DA
davorradman
20:37 13.10.2014.

Vrhunac pretencionizma. Po logici poštovanoga autora članka, sva umjetnička djela koja nisu povijesno točna su smeće koje nas zaglupljuje? Kome je uop?e bitno da turisti uče našu davnu povijest? Neka ostave pare i vidimo se dogodine.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.