Naslovnica Kultura Glazba

Straussova opereta "Šišmiš" četiri večeri zaredom u splitskom HNK

Predstave 27. i 28. prosinca počinju u 19.30, a svečane izvedbe 29. i 30. prosinca u 20 sati
26. prosinca 2011. u 15:15 3 komentara 11 prikaza
'Split12122011-Operna premijera Sismis u reziji redatelja Ozrena Prohica Snimio:Matko Biljak '
Foto: 'Matko Biljak'

Splitsko Hrvatsko narodno kazalište završit će godinu izvedbama operete "Šišmiš" Johana Straussa mlađeg. Solisti, Zbor, Balet i Orkestar splitskog teatra publici će zaželjeti sretnu novu godinu na predstavama koje su na programu svake večeri od 27. do 30. prosinca. Posljednje dvije izvedbe, one 29. i 30. prosinca, bit će posebno svečane, s nastupima posebnih gostiju iznenađenja.
Izvedbama će ravnati maestra Nada Matošević, a predstavu je režirao Ozren Prohić. Kao protagonisti nastupit će Branko Robinšak i Voljen Grbac, koji će se izmjenjivati u ulozi Gabriela von Eisensteina, dok će njegovu ženu Rosalindu utjeloviti Marija Buzdovačić i Olga Kaminska. Marijana Prohaska bit će njihova sobarica Adela, dok će u ulozi glavnog pokretača svih zapleta Dr. Falkea biti baritoni Armando Puklavec i Zlatko Aurelio Kokeza. Ulogu ekscentričnog princa Orlofskog, kod kojeg se događa velika zabava u drugom činu pjevat će i glumiti Terezija Kusanović i Nera Gojanović Kljajić, a ulogu učitelja pjevanja i nespretnog ljubavnika Alfreda Sveto Matošić Komnenović. Među protagonistima tu su još i Ozren Bilušić i Miroslav Ljubičić u ulozi upravitelja zatvora, Vinko Maroević i Špiro Boban kao odvjetnik dr. Blind, Nikola Ivošević kao tamničar Frosch, te Milica Raičević i Jelena Brnadić u ulozi Adeline sestre Ide.
Ansambl splitske Opere zaključit će tako 2011. godinu u kojoj je premijerno izveo čak pet opernih i operetnih naslova, te uz zanosne zvukove kralja valcera Johana Straussa mlađeg publici zaželjeti sretnu novu 2012.
Izvedbe 27. i 28. prosinca započinju u 19:30, a one svečane 29. i 30. prosinca u 20 sati.

Piraex
Svi na struju
Kako turistički djelatnici i ugostitelji mogu profitirati od sve veće zastupljenosti električnih automobila

A1 izdvaja za Vas