Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opereta u Splitu

Straussova opereta "Šišmiš" četiri večeri zaredom u splitskom HNK

'Split12122011-Operna premijera Sismis u reziji redatelja Ozrena Prohica Snimio:Matko Biljak '
'Matko Biljak'
26.12.2011.
u 15:15

Predstave 27. i 28. prosinca počinju u 19.30, a svečane izvedbe 29. i 30. prosinca u 20 sati

Splitsko Hrvatsko narodno kazalište završit će godinu izvedbama operete "Šišmiš" Johana Straussa mlađeg. Solisti, Zbor, Balet i Orkestar splitskog teatra publici će zaželjeti sretnu novu godinu na predstavama koje su na programu svake večeri od 27. do 30. prosinca. Posljednje dvije izvedbe, one 29. i 30. prosinca, bit će posebno svečane, s nastupima posebnih gostiju iznenađenja.
Izvedbama će ravnati maestra Nada Matošević, a predstavu je režirao Ozren Prohić. Kao protagonisti nastupit će Branko Robinšak i Voljen Grbac, koji će se izmjenjivati u ulozi Gabriela von Eisensteina, dok će njegovu ženu Rosalindu utjeloviti Marija Buzdovačić i Olga Kaminska. Marijana Prohaska bit će njihova sobarica Adela, dok će u ulozi glavnog pokretača svih zapleta Dr. Falkea biti baritoni Armando Puklavec i Zlatko Aurelio Kokeza. Ulogu ekscentričnog princa Orlofskog, kod kojeg se događa velika zabava u drugom činu pjevat će i glumiti Terezija Kusanović i Nera Gojanović Kljajić, a ulogu učitelja pjevanja i nespretnog ljubavnika Alfreda Sveto Matošić Komnenović. Među protagonistima tu su još i Ozren Bilušić i Miroslav Ljubičić u ulozi upravitelja zatvora, Vinko Maroević i Špiro Boban kao odvjetnik dr. Blind, Nikola Ivošević kao tamničar Frosch, te Milica Raičević i Jelena Brnadić u ulozi Adeline sestre Ide.
Ansambl splitske Opere zaključit će tako 2011. godinu u kojoj je premijerno izveo čak pet opernih i operetnih naslova, te uz zanosne zvukove kralja valcera Johana Straussa mlađeg publici zaželjeti sretnu novu 2012.
Izvedbe 27. i 28. prosinca započinju u 19:30, a one svečane 29. i 30. prosinca u 20 sati.

Ključne riječi

Komentara 3

KO
konjski
23:30 27.12.2011.

zanimljivo

KO
konjski
23:30 27.12.2011.

odlično

KO
konjski
23:30 27.12.2011.

fantastično

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije