Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju
Povratak na članak

Što su pjesme više koketirale s NDH, melodija i ritam bili su im istočnjačkiji

Miroslav Sikavica, autor dokumentarca "Glasnije od oružja" koji se bavi temom domoljubnih pjesama iz Domovinskog rata priča kako je tekao rad na ovom dokumentarcu koji će biti prikazan na Motovun Film Festivalu.

Komentari 18

DU
Deleted user
11:42 26.07.2017.

Politizacija nedavne prošlosti? Ovaj podmukli interview je upravo to.

VL
Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
11:56 26.07.2017.

još jedan perfidan pokušaj da se pljune na domovinski rat i sve ono što je imalo pozitivno a vezano uz njega.... sad smetaju i domoljubne pjesme... producent filma - puhovski ... ?!... znači anti-hrvatsko i prikriveno jugo-fašističko smeće.... inače, ne pada autoru, a ni producentu, propitati recimo pjesme o ljubičici bijeloj i nikoletini bursaću... to su bile umjetničke visine... pljuc!

VL
DU
Deleted user
13:08 26.07.2017.

Na sreću, ovaj dokumentarac će nestati u zaboravu, a pjesme će ostati.

VL
DU
Deleted user
12:33 26.07.2017.

Ako niste uspjeli naci u arhivi, koja je gle cudom razasuta, evo jednog stiha: ...kreni Gardo, bandu gazi...

VL
CE
cenzura
12:25 26.07.2017.

Proćitah do onog djela gdje reče da mu je producent Nenad Puhovski i "da ga je, kad bi posustao vraćao na pravi put". Tad postade sve jasno od kud vjetar puše.

VL
Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
14:33 26.07.2017.

Volio bi znati tko financira ove filmove. U znanosti se krene od argumenata pa dođe do zaključka. Kod srbokomunista se krene od zaključka iz naslova pa se retroaktivno mijenjaju činjenice kako bi zaključak potvrdio. Ovo je još samo jedna potvrda toga, ali na žalost na račun naših poreza.

VL
DU
Deleted user
12:51 26.07.2017.

Neznam što je trebalo dizati moral dečkima na prvoj crti? Nirvana? Maideni? Metallica? Beatles-i? Bože moj, pjesme su nastajale u hodu, puno njih su sami branitelji spjevali i sklepali. Tek su onda kasnije u studiju obrađene,itd. U lijepom sjećanju su mi ostale pjesme Zlatnih dukata koje su se vrtile nakon Dnevnika. Nama djeci i mojoj majci je to jako puno značilo s obzirom da je otac bio na prvoj crti. Neznam u čemu je problem?

VL
Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
12:21 26.07.2017.

Eto što se dogodi kad se u školi sjedi na ušima: "podrazumijevanje Hercegovine, regije u susjednoj BiH, kao integralnog dijela Hrvatske." Hercegovina i Bosna su većinu svoje pisane povijesti i bile dio Hrvatske tek od 1945 to nisu i to nasilnim putem.

VL
JO
joshua
12:46 26.07.2017.

vitas i 6 lička večernjaka odradjuju posao

VL
DU
Deleted user
13:18 26.07.2017.

nije napisao koju su nam bile iste!! pa srbi imaju iste borbene kao i mi !1 to je tek slučaj za psihijatriju sa jedne i druge strane se čuje ista pjesma al drugačije obrađena ! :) mi smo rat dobiili i na tom propagandnom pollju to je dokazano htv je razbio rts !

VL
IL
ildefonsa
13:23 26.07.2017.

Ovo nema nikakve veze sa omalovažavanjem Domovinskog rata koji je nešto čisto i časno u našoj povijesti ali domoljubne pjesme Thompsona su melosom više okrenute istoku nego zapadu. To zavijanje je posljedica turskih okupacija hrvatskih krajeva kada je došlo i do kontakata sa Srbima koji su taj melos ranije prigrlili. Zašto nam domoljubne pjesme Tomislava Ivića, Marijana Bana, Josipe Lisac i sličnih nisu "glavne" ne znam...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.