Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dani satire

Što kada se udarnica kupa gola na kraju radnog dana?

'19.12.2009, Zagreb; Hrvatska - Novinarska prezentacija predstave Garaza u ZKM-u.Predstava Garaza Zagrebackog kazalista mladih premijerno ce biti izvedena 28. sijecnja 2010. u newyorskom kazalistu La
'Igor Kralj/PIXSELL'
15.06.2013.
u 21:12

Uz Ivicu Buljana u autorskoj su ekipi predstave dramaturginja Petra Pogorevc, scenograf Slaven Tolj i kostimografkinja Ana Sabić Gecan

Ivica Buljan jedan je od naših redatelja koji su svoje najveće uspjehe postigli izvan granica Hrvatske. Kako radi, moći ćemo provjeriti i na ovogodišnjim Danima satire Fadil Hadžić na kojima u ponedjeljak 17. lipnja gostuje Mestno gledališče ljubljansko s predstavom \"Ženska komedija\".

Napisana 1969. godine, \"Ženska komedija\" jedino je komediografsko djelo (istočno)njemačkog pisca Heinera Müllera, koji je uz Bertolta Brechta vjerojatno najveći njemački dramatičar 20. stoljeća. Priča je to o Jenny Nägle, vrijednoj radnici na gradilištu, brigadirki, aktivistkinji... No ona se kupa gola u građevinskoj jami, na kraju radnog dana. Muški dio građevinske ekipe to najprije zaintrigira i uzbudi, ali to se ubrzo pretvara u osudu i zgražanje. Odgovarajući na lavinu glupih predrasuda i izopćavanja, Jenny pokreće neobičnu kampanju: ženska ekipa, sastavljena od dragovoljki, preuzima radne zadatke koje su do tada gotovo isključivo obavljali muškarci.

Uz Buljana u autorskoj su ekipi predstave dramaturginja Petra Pogorevc, scenograf Slaven Tolj i kostimografkinja Ana Sabić Gecan, a glavnu ulogu, za koju je dobila odlične kritike, tumači Iva Krajnc.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije