Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uskoro u kiima

Stiže srpski hit "Nije lako biti čovjek" s kojima se Dušan Kovačević nakon 18 godia vratio filmu

HAVC
06.10.2022.
u 12:27

Novi filmski hit Dušana Kovačevića „Nije lako biti čovjek“ stiže u hrvatska kina. Riječ je o komediji s elementima trilera autora kultnih 'Maratonaca', 'Ko to tamo peva' i 'Balkanskog špijuna'... Ljubitelje njegovih filmova skako će zanimati i vijest da je glazbu za ovaj najnoviji skladao  Bajagom, a film je od 13. listopada u hrvatskim kinima. 

Početak je to kino distribucije nakon što je film doživio veliki uspjeh u regiji , ali i na projekciji u nacionalnom programu ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala. Od beogradske premijere, u prosincu 2021. godine, film je pogledalo više od 30 000 gledatelja, za što je jedan od glavnih 'mamaca' zasigurno ime autora, Dušana Kovačevića koji potpisuje scenarij i režiju. Kultni pisac legendarnih hitova “Balkanski špijun” i “Profesionalac” te autor kultnih klasika kao što su “Maratonci trče počasni krug“, „Ko to tamo pjeva“, “Underground”, „Radovan Treći“, „Urnebesna tragedija“, vratio se filmu  nakon osamaest godina i to komedijom koja postavlja vječno pitanje je li kraj života i kraj boravka na ovom svijetu.

Film je okupio najveća imena srpskog glumišta poput Vojina Ćetkovića, Branke Katić, Nenada  Jezdića, Hristine Popović, Gordana Kičića, Andrije Miloševića, Srđana Žike Todorovića, Milana  Lanete Gutovića i Mire Banjac. U jednoj od uloga je i kćer Dušana Kovačevića, poznata pjevačica Lena Kovačević. Film je baziran na hit predstavi "Kumovi", rađenoj prema tekstu Dušana Kovačevića, koja je na repertoaru "Zvezdara teatra" već duže od 10 godina. Priča prati profesora klavira Milana, kojeg je utjelovio Vojin Ćetković, pet godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop-zvijezda Ranko Beli, kojeg glumi Gordan Kičić, nestao pod nerazjašnjenim okolnostima. Milan odlučuje razriješiti zagonetku i saznati što se dogodilo s Belim. Ne nalazeći podršku i razumijevanje obitelji i okoline, Milan razvija prijateljski odnos sa psom lutalicom.

Film je okupio i druge renomirane autore kao što su direktor fotografije Goran Volarević, scenograf Mile Jeremić te montažerka Ivana Fumić. Film je realiziran u produkciji Art & Popcorn, u koprodukciji sa Terminal 3, Contrast Studios, Cinnamon Filmom i Momčilom Bajagićem Bajagom uz podršku Filmskog Centra Srbije i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije