Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trešnjevka

'Stari posao' pobjednik 8. PSSST! Festivala nijemog filma

PSSST! festival nijemog filma
09.11.2014.
u 19:13

Nagradu publike osvojio je film "Što vjeruješ da vidiš", Teda Millsa (SAD)

Na ovogodišnjem 8. PSSST! Festivalu nijemog filma festivalsku nagradu Veliki Brcko žiri je dodijelio hrvatskom filmu "Stari posao“ redatelja Luke Čurčića, dok je nagradu publike osvojio film "Što vjeruješ da vidiš", Teda Millsa (SAD). Na natječaj je pristiglo više od 100 filmova, u konkurenciju je ušlo njih 19, a ocjenjivači žiri u sastavu: Mirna Belina, Etami Borjan i Hana Jušić nagradu su odlučili dodijeliti hrvatskom filmu.

Osmi po redu PSSST!, jedinstvena međunarodna filmska manifestacija u Hrvatskoj, ove se godine u organizaciji Centra za kulturu Trešnjevka održao od 6. do 8. studenoga, a gledateljima je, uz natjecateljski dio programa, nudio i presjek “zlatnog doba” švedskog nijemog filma, s kultnim naslovima poput Fantomske kočije, Blaga gospodina Arnea, Erotikona, kao i Vjetra i nekolicine rjeđe viđenih klasika “švedske škole”. 

U sklopu Festivala održala se i retrospektiva filmova legendarnog dječjeg Kino kluba "Slavica" iz sela Pitomača, možda i najuspješnijeg seoskog dječjeg kino kluba na svijetu. Sve projekcije PSSST!-a bile su popraćene živom glazbom, a filmove su ove godine pratili glazbenici Vitomir Ivanjek, Sunrise Trio te Kaplowitzi.

Festival se i ove godine održao u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, Hrvatskim audiovizualnim centrom, Državnim arhivom, Zagreb filmom i Hrvatskom kinotekom.

>> U tri dana 19 nijemih filmova uz glazbenu pratnju vrhunskih improvizatora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije