Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje stakla

"Stakleni gradovi" Antona Vrlića bit će izloženi u gradu Krku

vrlic
Arhiv Vrlić
13.07.2011.
u 21:59

Vrlić je jedan od rijetkih umjetnika koji se, nakon Raoula Goldonija, bavi staklenim formama. Pokazao je da je staklo veoma izazovan materijal za efektna likovna djela.

Akademski slikar i grafičar Anton Vrlić (1957.) u subotu će u galeriji Decumanus pokazati publici svoje najnovije radove u tehnici stakla okupljene u velikoj instalaciji s naslovom “Stakleni gradovi”. Jedan je od rijetkih umjetnika koji se, nakon Raoula Goldonija, bavi staklenim formama. Pokazao je da je staklo veoma izazovan materijal za efektna likovna djela.

Ista je izložba bila postavljena u Zagrebu, Zadru i Rijeci. Od 2007. Anton Vrlić zaposlen je na Akademiji primijenjene umjetnosti u Rijeci i predaje slikarstvo na Odsjeku primijenjenih umjetnosti. Zadnjih osam godina vanjski je suradnik i na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje vodi kolegij tehnike i umjetnost stakla.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije