Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Financiranje kulture
Povratak na članak

Srezali programe i nezavisnu scenu, HNK-u nisu uzeli ni lipe

Ustanove u kulturi dobit će 6,6 posto manje, a nezavisni čak 14,13 posto manje novca u odnosu na budžet s početka 2010.

Komentari 9

UT
utatica
20:38 16.02.2011.

A šta je sa Brijunskim derencima u kojima sudjeluje cijela Radetina obitelj i esdepeovi srbi , hoće li Ministarstvo taj cirkus prekinuti i prestati financriati ili Mesić drži da je Ulysis od bitnog društvenog značaja, pa i sam Račan jee rekao da ta lakrdija ima više socijalni karakter nego umjetnički, ajde bre završite s tom socijalom belosvetkoj srbijanskoj klateži, Radeta je svjetski renomirani a Rijeka mu daje socijalni stan, za čudo ne nećka se, mogo je uživati na Bverely Hillsu no draže mu pljačkati hrvatsku sirotinju u čemu mu svesrdno pomaže Dušan Ljuština i ministarstvo kulture

VL
Avatar kanonik
kanonik
20:51 16.02.2011.

utatica svakako se slaže u svemu s tobom ,,to je kazalište za odabrane

VL
PI
pin
22:54 16.02.2011.

A zašto bi se HNK-u pod obavezno moralo nešto uzeti? To kako se piše o HNK-u navodi na to da bi ga trebalo ukinuti, valjda i prepustiti performerima? Slučajno ima u nazivu \"Hrvatsko\". BUUUUUU!

VL
AU
autoritet
23:26 16.02.2011.

A zašto bismo porezni i prirezni obveznici financirali ILJEDNU ustanovu koja nije u državnom/gradskom vlasništvu?! Neka neovisne produkcije novac NE traže u MOJEM novčaniku! MARŠ

VL
OB
-obrisani-
23:30 16.02.2011.

hijeeeeeee... sa kim si je ravnatelj hnk u dobroj uslužnoj vezi? u kojoj li je on stranci da mi je znati...

VL
PE
Pere
07:47 17.02.2011.

Nepoštena raspodjela sredstava! Svi znamo da pjevači zbora primaju velike plače a rade mjesečno dva sata. Danima su slobodni, ne dolaze na posao, dođu 2-3 puta tjedno po sat vremena i za to prime više po 6.000 kuna. Ima ih puno bez akademije (svi stariji) . Nezaslužen novac! Dok drugi puno rade malo prime, ovi malo rade puno prime! SREZATI!

VL
Avatar nekakav
nekakav
08:26 17.02.2011.

neovisne produkcije nemaju što tražiti od jls-a! oni su NEOVISNI! i kao takvi, nemaju nikakva prava ni obraza tražiti novac od nas, poreznih obveznika. neka svojim umjetničkim radom mene zainteresiraju za svoj rad i trud, pa ću doći, platiti ulaznicu, i uživati. niti jedna udurga ne bi smjela egzistirati isključivo na proračunskim sredstvima, kao što je to slučaj kod nas. neka ona, udruga, priskrbi više od polovice sredstava potrebnih za svoje programe, i tek onda može grad/općina nešto uplatiti. samo na takav način bi trebala kultura raditi. neka odu van, pa da vide kako je to u recimo engleskoj. kako se tamo rade predstave, tko dolazi, tko su mecene i zašto. nek pokažu kolko grad london izdvaja za razne umjetničke skupine i nakupine, u odnosu na ostala izdvajanja, prihode... kod nas ih ništa ne tjera na razvijanje i ulizivanje javnosti, nikakva želja za opstankom na temelju rada. nego parazitiziranje!

VL
OB
-obrisani-
09:19 17.02.2011.

Zbog čega bi Republika Hrvatska trebala dati i jednu lipu \"neovisnim\" kulturnjacima i to tako da uzme od ustanova u svojem vlasništvu. Neka ti neovisni idu tražiti od Sorosa kojemu su vjerno služili i služe. Ali \"tata Soros\" je otišao i sad im zločesti Hrvati smanjuju dotacije pa ne mogu ljenčarit i muda hladit na Brijunima, Motovunu i drugdje.

VL
14
14words
10:00 17.02.2011.

Ako su \'Nezavisna\' scena zašto im uopće trebaju novci iz proračuna inistitucija koje preziru?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.