Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zahtjev obitelji

Srbi najavili ekshumaciju legendarnog glumca Bate Živojinovića

Bata Živojinović
07.02.2020.
u 11:50

Posmrtni ostaci glumca koji je preminuo 2016. i pokopanog u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, bit će preneseni u Koraćicu, Batino rodno mjesto

Gradonačelnik Beograda prof. dr. Zoran Radojičić potpisao je suglasnost da se ekshumiraju posmrtni ostaci glumca Velimira Bate Živojinovića i prenesu u glumčevu rodnu Koraćicu, piše srpski Blic.

"Obitelj Velimira Bate Živojinovića izrazila je želju da se ekshumiraju posmrtni ostaci našeg legendarnog glumca, pokopanog u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju 2016. godine, i prenesu u portu crkve Svete Trojice u Koraćici, Batinom rodnom mjestu za koje je, i pored svijeta koji je obišao i koji mu se divio, bio i ostao izuzetno vezan. Grad Beograd poštuje volju obitelji velikana jugoslavenskog i srpskog filma", izjavio je gradonačelnik Radojičić, piše Blic.

Podsjetimo, Bata Živojinović preminuo je 22. svibnja 2016. godine, a četiri dana kasnije pokopan je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju.

Krajem prošle godine poslije duge i teške bolesti preminula je i Batina supruga Julijana Lula Živojinović, a kako nisu postojale zakonske mogućnosti da u tom trenutku bude pokopana pokraj supruga, posljednje joj je počivalište u porti crkve Svete Trojice u Koraćici.

Bata i Lula živjeli su u ljubavi više od 50 godina i bili su vezani za mjesto na Kosmaju gdje su imali obiteljsku kuću koja je pretvorena u muzej. Sada će biti skupa i pokopani. 

Komentara 14

Avatar Mentat
Mentat
13:09 07.02.2020.

Nek vl ide za njim s vijencem na kojem piše: ožalošćeni srbofili večernjeg, laka ti bila crna zemlja u kakvu si htio pospremiti hrvatske kosti. Usputna sućut i tvom i našem prijatelju slobodanu miloševiću.

DU
Deleted user
13:26 07.02.2020.

Pa stvarno.

ZA
zagabria1
14:32 07.02.2020.

Odličan glumac, šteta što je zastranio u četništvo. Većina njihovih glumaca ostala je iznad toga, srećom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije