Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Besplatno za publiku

Split domaćin 3. međunarodnom festivalu arheološkog filma

Split
Foto: ilustracija
07.11.2014.
u 14:56

U natjecateljski program uvršteni su filmovi arheološke tematike iz Hrvatske, Francuske, SAD, Grčke, Belgije, Njemačke, Poljske, Irana, Italije i Slovenije koji se bave se vrlo raznolikom arheološkom tematikom

Igor Baković, savjetnik gradonačelnika Splita za kulturu i znanost otvorio je treći Međunarodni festival arheološkog filma u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika. Nazoči mu gost i predavač Frederic Mougenot, predstavnik Marseellea koji je lani bio Europska prijestolnica kulture što Split to želi postati 2020.

Na bijenalnom festivalu na kojem su svi programi besplatni za publiku, prikazuje se 17 filmova iz 10 zemalja. U natjecateljski program uvršteni su  filmovi arheološke tematike iz Hrvatske, Francuske, SAD, Grčke, Belgije, Njemačke, Poljske, Irana, Italije i Slovenije koji se bave se vrlo raznolikom arheološkom tematikom. U konkurenciji  su i hrvatski, grčki i poljski film o zanimljivim arheološkim temama.

Frederic Mougenot, kustos Zbirke predmeta za kućnu upotrebu u poznatom Muzeju europskih i mediteranskih civilizacija, MuCEM u Marseilleu govorit će o ovom izuzetnom muzeju, dok će Rujana Jeger, poznata spisateljica čija je struka zapravo arheologija održati predavanje na neobičnu temu Psi u srednjem vijeku. Međunarodni žiri festivala u sastavu Diana Nenadić, filmska kritičarka, mr.sc.Tonći Burić, muzejski i znanstveni savjetnik (MHAS), Boris Poljak, filmski snimatelj i redatelj, dr.sc.Brian Willems, docent na filozofskom fakultetu u Splitu i Jasen Boko, dramaturg i novinar dodijelit će tri festivalske nagrade, a i publika će svojim glasovima odabrati najbolji film u konkurenciji.

>> Predstavljena prva 3D animacija nekog arheološkog lokaliteta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije