Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nominacije za oscara

Spielbergovu Lincolnu smiješi se 12 kipića

oscari
10.01.2013.
u 14:53

Svečana dodjela bit će održana 24. veljače u Los Angelesu. Ove godine nominacije proglašene dva tjedna ranije jer se glasačima želi dati više vremena da gledaju sve filmove

Potpuno očekivano, biografski film o omiljenom, šesnaestom američkom predsjedniku Lincolnu, u režiji Stevena Spielberga, osvojio je najviše nominacija za nagradu Oscar.

Otkako je objavljeno da Spielberg snima taj film počelo se o njemu govoriti kao o velikom kandidatu, tako da je kampanja urodila plodom. “Lincoln” je osvojio dvanaest nominacija, uključujući sve najvažnije: za film, režiju, glavnog glumca i glumicu...

Iza njega po broju nominacija slijede: “Pijev život” (11), “Jadnici” i “Silver Linings Playbook” (8), te “Argo” (7). U kategoriji najboljeg filma, u kojoj su glasači Američke akademije filmskih znanosti i umjetnosti iskoristili svoje pravo da ne nominiraju svih deset kandidata, pa su jedan film ispustili, možda je najveće iznenađenje uvrštenje američkog filma “Zvijeri južnih divljina” koji je svojim šarmom čarobnog realizma uspio nadrasti festivalske i takozvane art krugove.

Nešto se više nominacija očekivalo u slučaju Tarantinova filma “Django Unchained” i “Zero Dark Thirty” Kathryn Bigelow, koji su skupili po pet nominacija; nijedan nije osvojio nominaciju u kategoriji najboljeg redatelja, no najveće je iznenađenje ipak da Leonardo Di Caprio za ulogu u Tarantinovu filmu nije nominiran za najboljega glavnoga glumca.

Nismo imali prilike još vidjeti film, no čitajući prijašnje komentare moglo se steći dojam da su mu Akademijini glasači ove godine napokon spremni dodijeliti Oscara.

Ove su godine nominacije za Oscara proglašene dva tjedna ranije jer se, po službenom objašnjenju, Akademijinim glasačima želi dati više vremena da gledaju sve filmove, no neslužbeno si ulaskom u zonu Zlatnih globusa (dodjele su za četiri dana) Oscar želi osigurati publicitet.

Prvi put nakon 1971. godine nominacije su čitali voditelji koji će biti i na svečanoj dodjeli 24. veljače u Los angelesu, Emma Stone i Seth MacFarlane.

>> Glavnu bitku za Oscare 2013. vodit će filmovi “Lincoln” i “Argo”

 

Ključne riječi

Komentara 5

CP
copy paste
15:18 10.01.2013.

Lincol i Argo su dva ultimativno dosadna filma.Vidi se da su to filmovi koji su pravljeni po pravilima struke,s dobrim glumcima,scenaristima i redateljima,ali najupadljivije kod oba je da su strašno dosadni.Nikakvih uzbuđenja niti napetosti.Gledaš i sve znaš pet koraka unaprijed.Ja ipak volim da su filmovi koje gledam zanimljivi i imaju dozu neizvjesnosti,a kod ova dva sam svako malo gledo na sat i zbrajo u glavi kolko ima do kraja.

OB
-obrisani-
17:58 10.01.2013.

gdje je u svemu tome hrvatski film??????????????????????????????????????????

Avatar flegmatik
flegmatik
16:21 10.01.2013.

Pa naravno da ce Lincoln pobijediti. Ipak su Amerikanci domoljubi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije