Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon 12 godina

Spelunky 2 prokleto je teška igra koja izaziva ovisnost

04.10.2020.
u 14:53

Legendarna igra Spelunky nakon 12 godina dobila je drugi nastavak. 2D avantura Spelunky 2 koja je dostupna na Windowsima i Playstationu 4 vodi vas kroz niz nasumičnih labirinata, a vaš je zadatak s vrha se spustiti na dno gdje je ulaz u sljedeći nivo. Zamke i neprijatelji vrebaju na svakom uglu i prilično vas uspješno onesposobljuju u misiji pronalaska izlaza.

Tu su iritanti ljubičasti šišmiši, jezive tarantule, zelene i crvene zmije, bijesne krtice, dobro poznati praljudi i još bezbroj gadosti koje će pridonijeti raznolikosti vašeg umiranja. A umiranje je jako često i k tome prilično frustrirajuće jer vas vraća na sam početak igre, što zapravo samo rijetkima i upornima daje šansu da ju pređu. Čak i ako ne nastradate od nekog bića tu su bodlje, lava, zamke sa strelicama i boksajući totemi koji su spremni katapultirati vas na vrh ekrana.

Međutim, koliko je frustrirajuć, Spelunky 2 je isto toliko i zarazan. Želja za pobjedom i nadmudrivanjem s igrom tjera vas da satima (doslovno preko 40 sati) jurite, skačete, bacate bombe, skupljate zlato i bičujte drevne posude.

U slučaju da se prvi puta susrećete sa Spelunkyjem, igra može djelovati kao potpuni kaos, rapsodija nelogičnosti, šarenila i, ponavljamo, vaše smrti. Međutim, stvari brzo postaju jasnije. Upotrebom kamenčića, kosturskih glava i starih vaza uspjet ćete svoje neprijatelje riješiti sa sigurne udaljenosti, a onesviještene zlikovce možete bacati pred strijele, boksere i bacače plamena kako bi nastradali umjesto vas. U ovoj igri preporučljivo je ne brzati, iako vas sve vuče da bezglavo jurite koridorima, ali s druge strane, nemojte ni previše kalkulirati jer nakon tri minute igranja po vas kreće zli duh od kojeg nije najlakše pobjeći.

Spelunky 2 nije zaboravio mopsa Montyja u ulozi dame u nevolji kojeg ako spasite i zajedno pređete nivo dobivate jedan život. Monty će rado umjesto vas nastradati ako ga nosite kroz nivo, a to će recimo učiniti i purice koje su ovdje kako biste ih pripitomili pa jahali na njima. Svako pripitomljeno biće omogućit će vam neku novi vještinu poput višega skakanja, a u slučaju da nenamjerno raznesete spomenutu puru bombom, njeno će vas pečeno tijelo okrijepiti.

Iz prethodnog nastavka i ovdje susrećemo prodavača i njegov mali dućan koji nudi puno bolje i korisnije stvari od svog starijeg prethodnika, a u igri se javljaju i mnogi drugi likovi kao i sidekickovi.

Generalno možemo zaključiti da je Spelunky 2 više poboljšana verzija već ionako odličnog Spelunkyja nego njegov nastavak. Obiluje skrivenim prolazima, nivoima, tajnim škrinjama i sitnicama koje će igrači obožavati istraživati. Iako je brutalno nasilna ipak uspijeva biti obiteljska igra koja će vas i nasmijati i naljutiti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije