Naslovnica Kultura Kazalište

Španjolski Pinokio najbolja predstava

Dodjelom nagrada završio 18. Naj, naj, naj festival
09. travnja 2018. u 11:43 127 prikaza
Španjolski  Pinokio najbolja predstava
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/5

Na ovogodišnjem 18. Naj, naj, naj festivalu žiri u sastavu Marija Sekelez, dramska umjetnica, Nina Ožegović kazališna kritičarka i Slađana Kilibarda kazališna redateljica nakon - 12 odgledanih predstava u konkurenciji (jer 13. selektirana predstava Preko sedam mora, preko sedam gora Kazališne družine Pinklec - nažalost zbog ozljede glumice nije izvedena) dodijelio je Zlatne Žar ptice u 10 kategorija i to:

1. Nagrada za najbolju predstavu u cjelini dodjeljuje se Kazalištu Roseland musical iz Španjolske za predstavu PINOKIO.

2. Nagrada za najbolju režiju dodjeljuje se RENATI CAROLI GATICA za režiju predstava: Durica -male ljubavi u izvedbi Gradskog kazališta Žar ptica i Alisa u zemlji čudesa u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih.

3. Nagrada za najbolju glumicu dodjeljuje se DUNJI FAJDIĆ za ulogu u predstavi Durica – male ljubavi u izvedbi Gradskog kazališta Žar ptica

4. Nagrada za najboljeg glumca dodjeljuje se LUKI BULOVIĆU za ulogu u predstavi Zora Riđokosa u izvedbi Gradskog kazališta Trešnja.

5. Nagrada za najbolju žensku sporednu ulogu dodjeljuje se KATARINI GOJKOVIĆ za ulogu u predstavi Pepeljuga, u izvedbi Pozorišta Boško Buha iz Srbije

Španjolski  Pinokio najbolja predstava | Autor : PROMO Foto: PROMO

6. Nagrada za najbolju mušku sporednu ulogu dodjeljuje se PETRU LEVENTIĆU za ulogu u predstavi Alisa u zemlji čudesa, u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih

7. Nagrada za najbolju scenografiju dodjeljuje se ISIDORI SPASIĆ i IGORU VASILJEVU za predstavu Alisa u zemlji čudesa u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih

8. Nagrada za kostimografiju dodjeljuje se timu DECKER+KUTIĆ za predstavu Alisa u zemlji čudesa u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih.

9. Nagrada za najbolji tekst dodjeljuje se PETRI CICVARIĆ za predstavu Tko nema u vugla, googla, u izvedbi Doma kulture Kristalna kocka vedrine, Gradskog kazališta Sisak.

10. Nagrada za promicanje neverbalnog kazališnog izraza dodjeljuje se MORANI DOLENC, za predstavu S razlogom u izvedbi Kazališne družine Pinklec Čakovec i LOFT-a.

VR Pole
EU FONDOVI
“Odlučili smo spojiti virtualnu stvarnost s turizmom i ponuditi svima pogled u prošlost”