Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Spandau Ballet se pomirili nakon 20 godina i idu na turneju

26.03.2009.
u 15:06

Članovi grupe Spandau Ballet, pop-grupe iz 80-ih godina, izgladili su dugogodišnje nesuglasice i stavili iza sebe sudske procese te su odlučili zajedno krenuti na turneju. Turneja će početi najesen, a u njoj će sudjelovati svih pet članova originalne postave grupe koja se raspala 1989. godine.

Inače, članovi grupe posvađali su se oko naknade za autorska prava, a svađa je 1999. godine završila na vrhovnom sudu. Pjevač Tony Hadley nije godinama razgovarao s braćom Garyjem i Martinom Kempom, ali oni su sad izgladili svoje nesuglasice. Točnije, novinarima su rekli da rade na pomirenju već posljednjih 18 mjeseci.

Gary Kemp, tekstopisac i gitarist, rekao je na konferenciji za novinare:
- Ovo je moja druga obitelj i stvarno su mi nedostajali ovih 20 godina. Htio sam da se nađemo, barem da popričamo o svemu što nam se događalo.

Hadley je izjavio da je odlučio zakopati ratnu sjekiru nakon što je "shvatio da vrijeme sve liječi".
- Shvatili smo kako smo moćna grupa bili, kako smo moćne pjesme imali i kako je moćno bilo ono što smo radili kao grupa u 80-ima.

Spandau Ballet svoj je prvi hit imao krajem 1980. godine "To Cut A Long Story Short". Nakon tog izdali su šest albuma i 10 puta bili na vrhu britanske top-ljestvice. (NaM)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije