Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK Zagreb

"Sorry" Bobe Jelčića vratio nas je u "Gradić Peyton"

HNK Zagreb
17.06.2022.
u 11:39

Autorski projekt Bobe Jelčića u sklopu projekta PRošireno kazalište premijerno je izveden u HNK Zagreb

Samo se ljubitelji kazališta u najboljim godinama (da ne kažemo baš stari) sjećaju američke serije "Gradić Peyton", prve TV sapunice zbog koje su i u Hrvatskoj zagorijevali ručkovi zaboravljeni na štednjeku. U taj nas je svijet vratio redatelj Bobo Jelčić svojom predstavom "Sorry" ("Oprosti") premijerno izvedenoj u HNK Zagreb.

Riječ je o autorskom projektu realiziranom kao dio projekta Prošireno kazalište unutar mreže kazališta okupljenih u projektu Prospero, koji su gledali i ravnatelji europskih kazališta uključenih u projekt Prospero.

"Inspirirani stilom ranih američkih sapunica, krenuli smo u istraživanje konzervativnog gradića u kojemu svi o svima znaju sve i gdje svi žive ispravnim životom. Moj lik je samohrana majka, žena skrivena iza lijepe odjeće, lijepih manira i niza pravila ponašanja prema kojima živi. Time naoko održava privid dostojanstvenosti i stabilnosti svog života, a zapravo skriva bolnu tajnu koja joj je odredila život. U strahu da njezina kći ne napravi istu pogrešku i vjerujući da čini najbolje za nju, zapravo je gura prema istoj sudbini", rekla je Jadranka Đokić.

Posebnost predstave je i u tome što uz iskusne glumce Drame HNK Zagreb u njoj glume i oni koji tek ulaze u taj svijet, pa su tako na sceni: Alma Prica, Ivan Colarić, Lana Meniga, Melody Martišković, Marko Makovčić, Luka Knez, Lara Nekić, Vid Ćosić, Marin Stević i Andrej Drenski. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije