Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Platinaste naklade

Snimka novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije ruši rekorde

cd novogodišnjeg koncerta ruši rekorde
arhiv vl
23.02.2011.
u 12:06

Kompaktna ploča i DVD novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije kojim je ravnao austrijski dirigent Franz Welser Most ruše rekorde. U pet tjedana prodano je 40.000 primjeraka kompaktnih ploča, a u četiri tjedna 10.000 DVD-ova.

Da se već desetljećima traži karta više za bečki novogodišnji koncert Bečke filharmonije nije novost. Ali da u vremenu kada diskografi plaču zbog slabe prodaje kompaktnih ploča snimka koncerta ruši rekorde u Austriji zanimljiva je vijest. Samo četiri dana nakon održanog najpopularnijeg koncerta na svijetu kojim je 1. siječnja dirigirao austrijski dirigent Franz Welser Most u austrijskim se dućanima mogao kupiti CD sa snimkom koncerta.

U samo pet tjedana prodano je 40.000 primjeraka kompaktnih ploča. Uspjeh je postigao i DVD koji je u četiri tjedna prodan u 10.000 primjeraka što je izazvalo zadovoljstvo i u Bečkoj filharmoniji. Austrijanac Franz Welser Most tako si je sigurno osigurao još novogodišnjih angažmana s Bečkom filharmonijom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije