Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
program poticaja

Snima se njemački film - prvi koji koristi nove poticaje za snimanja u područjima od posebne državne skrbi

Foto: Silvia Zeitlinger, courtesy of MOOVIE GmbH
1/4
24.09.2018.
u 14:13

Prvi će poticaj za snimanje od 30 posto koristiti projekt The Master Butcher's Singing Club, povijesna drama koja se bavi njemačkim iseljenicima u Sjevernu Ameriku

U Hrvatskoj upravo traje snimanje filma The Master Butcher's Singing Club, prve strane produkcije koja koristi mjere poticaja za snimanja u područjima od posebne državne skrbi.

Kako pojašnjavaju u Hrvatskom audiovizualnom centru (HAVC) sa stupanjem na snagu novog Zakona o audiovizualnim djelatnostima, mjere poticanja ulaganja u proizvodnju audiovizualnih djela povećane su s 20 na 25, a na područjima od posebne državne skrbi na 30 posto čime se htjelo odgovoriti na zahtjeve tržišta i sve veću konkurenciju među zemljama koje žele privući strane produkcije.

1/4

U HAVC-u ističu kako su interes za nove mjere odmah pokazale velike produkcije, a prvi će poticaj za snimanje od 30 posto koristiti projekt The Master Butcher's Singing Club, povijesna drama koja se bavi njemačkim iseljenicima u Sjevernu Ameriku i koja će se u potpunosti snimati u Hrvatskoj.

Prve kadrove se snimaju trenutačno u Kijevu, a nastavit će se na drugim lokacijama u Šibensko-kninskoj, Sisačko-moslavačkoj i Zagrebačkoj županiji . U Odranskom Polju, na pola puta od Siska do Zagreba,  je za potrebe snimanja izgrađen i cijeli američki gradić s početka prošlog stoljeća, a upravo su za tu lokaciju u Lekeniku u ponedjeljak odabirani statisti kojih će tijekom snimanja biti angažirano oko 620.

“Od kad je uveden program poticaja, mi se stalno vraćamo snimati u Hrvatsku. Za ovaj poseban projekt razmatrali smo nekoliko zemalja na dva kontinenta. Za Hrvatsku smo se odlučili zbog dobitne kombinacije spektakularnih lokacija, odličnih filmskih djelatnika i dobro postavljenih mjera poticaja. Nedavno uvedene mjere od 30 posto poticaja za snimanja u područjima od posebne državne skrbi potaknule su nas da istražimo lokacije van dobro poznatih filmskih ruta. Sretni smo što smo pronašli dosad netaknute lokacije koje tvore tako važan dio naše priče, a koje bi prošle ispod naših radara da nije ovih hvale vrijednih mjera poticaja.” – rekao je producent filma Lutz Weidlich.

Redatelj filma je Ulrich Edel, a glavne uloge tumače Jonas Nay, Aylin Tezel, Leonie Benesch i Thorsten Merten. U Hrvatskoj će odraditi ukupno 54 dana snimanja. Na filmu radi oko 150 hrvatskih filmskih djelatnika i nekoliko pripravnika.

>> Pogledajte video i saznajte gdje su i što danas rade zvijezde 1. hrvatskog realityja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije