Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUMANITARNI KONCERT

„Snagom ljubavi za djecu Zajednice Cenacolo u Africi“

Cenacolo
Foto: PR FOTO
02.06.2015.
u 13:00

Zajednica Cenacolo na hrvatskim prostorima poznata je po svom dugogodišnjem radu s mladima s problemima ovisnosti i drugim pošastima našeg vremena. Manje je poznato da Zajednica Cenacolo više od dvadeset godina ima misionarske bratovštine u Južnoj Americi i Africi, gdje skrbi o djeci bez djetinjstva, bez obitelji, bez uvjeta za normalno odrastanje. Naša najmlađa misija je u afričkoj zemlji Liberiji, gdje smo 2011. godine počeli sa našim služenjem najmlađima pod zaštitom i zagovorom svete Giuseppine Bakhite.

Upravo iz ebolom pogođene Liberije nedavno smo dobili pismo naših članova, Irene i Fabrizia, mladog bračnog para koji vodi našu misijsku kuću. Želimo ga podijeliti s vama.

Dragi prijatelji,

Hvala vam na vašoj podršci i ljubavi kojom nas pratite u ovoj afričkoj misiji u Liberiji. Ono što smo prošli zadnjih mjeseci nismo ni u snu očekivali kad smo 2011. godine došli ovdje. No život nosi svoje, radosti i patnje s kojima se treba znati suočiti. Prije nekoliko dana imali smo sastanak sa odgovornim osobama iz Caritasa, Liječnicima bez granica, te časnom sestrom Barbarom, nacionalnim katoličkim koordinatorom za zdravstvo. Zanimali su se jesmo li voljni prihvatiti siročad koja su zbog ebole ostala bez obitelji. Fabrizio i ja stavili smo se na raspolaganje. Puno ljudi koje znamo pali su kao žrtve ove opake bolesti. Mi smo skoro godinu dana u polu-izolaciji, izlazimo samo kad je najpotrebnije. No lokalno stanovništvo jako cijeni činjenicu što smo ostali ovdje unatoč proglašenom izvanrednom stanju. Sad kad je opasnost jenjala – već neko vrijeme nije zabilježen nijedan novi slučaj – počeli smo ponovno ići u selo, a i mještani su počeli dolaziti kod nas. To je veliki pomak naprijed i svi smo sretni zbog toga. Još uvijek vlada izvanredno stanje, no vjerujemo da je najgore prošlo. Trebati će puno vremena da se saniraju posljedice i popravi zdravstveno stanje u ovoj siromašnoj zemlji, koju smo toliko zavoljeli radi njene jednostavnosti, gostoljubivosti i spontane radosti, koja i dalje vlada, unatoč svim problemima!

Irena i Fabrizio

Iz potrebe da im iskažemo našu bratsku podršku, a uz potporu grada Zagreba i mnogih prijatelja, organizirali smo humanitarni koncert u KD Vatroslava Lisinskog pod nazivom „Snagom ljubavi za djecu Zajednice Cenacolo u Africi“, na koji vas s radošću pozivamo.

Koncert će se održati 7. lipnja 2015. s početkom u 18 sati.

U predvorju koncertne dvorane biti će postavljene dvije izložbe. Prva je izložba fotografija „Probudi misionara u sebi“ sa motivima naše misijske kuće u Liberiji, a druga je prodajna izložba uradaka od keramike i drveta članova zajednice, čijom kupnjom će se također prikupiti sredstva za misiju u Liberiji.

Izvođači:

Cenacolo bend
Gosti: Alan Hržica
Ivana Husar Mlinac
Marija Husar Rimac
molitvena zajednica Srce Isusovo

Karte se mogu kupiti po cijeni od 40,00 kn na slijedećim mjestima u Zagrebu:
Knjižare Verbum – Kaptol 29, Teslina 11
Galerija Laudato – Iblerov trg 10, Importanne
Croatia Records – Bogovićeva 5
Blagajna KD Lisinski

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije