Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promocija na Splitskom ljetu

Smojini kultni klasici u novom ruhu s ilustracijama Tisje Kljaković Braić

Foto: V.B.Z.
1/2
13.08.2023.
u 10:57

U podnedjeljak 14. kolovoza, posljednjeg dana 69. Splitskog ljeta, na Šperunu u 19.30 sati održat će se predstavljanje reizdanja knjiga „Kronika o našem Malom mistu“ i „Kronika o Velom mistu“ ( dil prvi i dil drugi)

U povodu 100. obljetnice rođenja Miljenka Smoje V.B.Z ponovo objavljuje njegove kultne klasike „Kronika o našem Malom mistu“ i „Kronika o Velom mistu“ ( dil prvi i dil drugi). A u ponedjeljak, posljednjeg dana 69. Splitskog ljeta, na Šperunu u 19.30 sati održat će se i predstavljanje reizdanja knjiga koje su postale svojevrstan simbol Dalmacije i dalmatinskog duha i mentaliteta, sada dostupnih u jedinstvenoj kutiji.

Naslovnice svih knjiga, kao i kutiju, ilustrirala je izvanredna Tisja Kljaković Braić koja je svojim ilustracijama na maestralan način oživila Smojine neponovljive likove.

- Miljenko Smoje ostavio je neizbrisiv trag na kulturnoj sceni Splita i šire. Njegovo bogato stvaralaštvo obuhvaća brojne knjige, serije i dramske tekstove koji su duboko ukorijenjeni u splitsku baštinu i svakodnevicu. Splitsko ljeto, međunarodna glazbeno-scenska manifestacija koja obuhvaća dramski, operni, baletni i koncertni program a uz Dubrovačke ljetne igre, najveći je i najstariji nacionalni kazališni festival, pružilo je platformu za proslavu i predstavljanje rada Miljenka Smoje, te će promocija njegovih kultnih knjiga biti jedan od programa kojima završava ovaj značajni kulturni festival - kažu iz V.B.Z.-a.

Foto: V.B.Z.

O bogatstvu Smojinih priča na promociji govorit će Feđa Klarić, Tisja Kljaković Braić, Ivica Ivanišević i Josip Antić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije