Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova hit-predstave

Smjena generacija u "Dnevniku Pauline P." Žar ptice

Žar ptica
08.03.2023.
u 09:59

Paulinu je u Žar ptici do sada vidjelo čak 90 tisuća djece, a sada je Goranu Marin u raspjevanoj i razigranoj ulozi desetogodišnjakinje zamijenila Nika Ivančić

Paulina ima deset godina. Glavna je junakinja romana Sanje Polak. I dok čekamo film "Dnevnik Pauline P.", kazalište Žar ptica obnovilo je svoju hit-predstavu. A upravo uz Paulinu u tom popularnom dječjem kazalištu bilježe nevjerojatne brojke: od premijere, sada već daleke 2005. godine, predstava je izvedena 472 puta i vidjelo ju je čak 90 tisuća djece.

Možemo s pravom reći da su uz nju odrastale generacije, a novi kazališni "Dnevnik Pauline P." garancija je da će to činiti i neki novi klinci.

Uz to stiglo je vrijeme za kazališnu smjenu generacija, pa je tako Goranu Marin u raspjevanoj i razigranoj ulozi desetogodišnjakinje zamijenila Nika Ivančić, koja je zabljesnula u Exitovim "Realistima". Oko nje su članovi ansambla Žar ptice, predvođeni samim ravnateljem Dragom Utješanovićem (koji još može izvesti gimnastičku zvijezdu) u ulozi novoga Paulinina učitelja.

Na okupu je ostala stara i provjerena autorska ekipa predvođena Snježanom Banović, koja je adaptirala roman, režirala (prvu i drugu) predstavu i za nju napisala songove, a uz nju su ostale i autorice odgovorne za svjež vizualni identitet predstave: scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Doris Kristić. Uz glazbu Tonija Ostojića i koreografiju Zagorke Živković "Dnevnik Pauline P." opet je predstava u kojoj djeca uživaju. Za to nema boljeg dokaza nego kada glumica na sceni izgovori: "Ali ja volim pričati", a iz mraka gledališta odjekne glasić djevojčice: "I ja!" U tom je trenutku glumcima na sceni (osim spomenutih tu su i Dunja Fajdić, Maruška Aras, Bogdan Ilić i Marko Hergešić) jasno da su "kupili" djecu i imaju njihovu nepodijeljenu pozornost. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije