Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLUMAČKA BUNA

Smije li čovjek koji je glumio Dražu igrati u Dubrovniku?

nebojša glogovac
10.03.2015.
u 08:11

Mani Gotovac odvraća da je Glogovac vrhunski glumac, a srpskog umjetnika branio je i pisac Dražen Katunarić

U socijalizmu je kultura bila široko dostupna, koliko god stajala. Ali u liberalnom kapitalizmu tu su pop i trash za široke mase s plitkim džepom, a visoka je kultura za one dubokog džepa – rekao je intendant Mladen Tarbuk u razgovoru o Dubrovačkim ljetnim igrama istaknuvši da bi ulaznice za HNK Zagreb trebale biti 120 eura da bi se iz njih pokrili troškovi teatra.

– Na Igre bi trebali dovesti publiku koja ide na koncerte u park Orsulu ili na Filozofski teatar u zagrebački HNK – dodala je Ravnateljica dramskog programa Mani Gotovac te nabrojila neke od umjetnika koji će ove godine doći u Dubrovnik. Na spomen srpskog kolege Glogovca, ustao je glumac Siniša Ružić, istaknuvši da je riječ o čovjeku koji u srpskoj TV seriji "Ravna gora" glumi Dražu Mihajlovića, o kojem je govorio kao o dobrom i poštenom čovjeku, te da zbog toga ne bi smio glumiti u Dubrovniku, s čime se složila i glumica Dubravka Miletić.

– Ne gledam serije, ali Glogovca sam gledala u „Pijanoj novembarskoj noći" i mislim da je riječ o velikom glumcu – odvratila je Mani. Pisac Dražen Katunarić dodao je da kod glumaca nema identifikacija, pa ni glumice koje glume Medeju nisu čedomorke. 

>> 'Teatar će opstati jer je to crkva u kojoj se bezbožnici mole Bogu'

Komentara 75

DU
Deleted user
09:19 10.03.2015.

Isuse stvarno na kaj smo spali, koje teme, koji naslovi, katastrofa moralna, ljudska, profesionalna.

TV
Tvrdy
09:15 10.03.2015.

Svi reagiraju na priču o glumcu a na skandaloznu izjavu intendanta da je u socijalizmu kultura bila dostupna bez obzira na cijenu a da je u kapitalizmu to samo za bogate. I da je realna cijena ulaznice 120 eura. Ni riječi o smanjivanju troškova, o traženju sponzora, donacija - nego samo, troškovi su zadani, i izvolite porezni obveznici plaćati naše bakanalije. Možda nije čuo da postoje privatna kazališta koja sasvim ok funkcioniraju ili da je u Europi normalno tražiti i druge izvore financiranja i redovito podnositi financijska izvješća. "Mi smo kultura, daj pare i ne pitaj!"

SE
Senta
08:55 10.03.2015.

Vrtlaricu je nepojmljivo da netko iz srbije dođe u RH bez vize. Ha,ha, koji kralj. Veliki poznavalac svega pa i kazališta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije