Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Smije li čovjek koji je glumio Dražu igrati u Dubrovniku?

Mani Gotovac odvraća da je Glogovac vrhunski glumac, a srpskog umjetnika branio je i pisac Dražen Katunarić
10. ožujka 2015. u 08:11 75 komentara 6135 prikaza
nebojša glogovac

U socijalizmu je kultura bila široko dostupna, koliko god stajala. Ali u liberalnom kapitalizmu tu su pop i trash za široke mase s plitkim džepom, a visoka je kultura za one dubokog džepa – rekao je intendant Mladen Tarbuk u razgovoru o Dubrovačkim ljetnim igrama istaknuvši da bi ulaznice za HNK Zagreb trebale biti 120 eura da bi se iz njih pokrili troškovi teatra.

– Na Igre bi trebali dovesti publiku koja ide na koncerte u park Orsulu ili na Filozofski teatar u zagrebački HNK – dodala je Ravnateljica dramskog programa Mani Gotovac te nabrojila neke od umjetnika koji će ove godine doći u Dubrovnik. Na spomen srpskog kolege Glogovca, ustao je glumac Siniša Ružić, istaknuvši da je riječ o čovjeku koji u srpskoj TV seriji "Ravna gora" glumi Dražu Mihajlovića, o kojem je govorio kao o dobrom i poštenom čovjeku, te da zbog toga ne bi smio glumiti u Dubrovniku, s čime se složila i glumica Dubravka Miletić.

– Ne gledam serije, ali Glogovca sam gledala u „Pijanoj novembarskoj noći" i mislim da je riječ o velikom glumcu – odvratila je Mani. Pisac Dražen Katunarić dodao je da kod glumaca nema identifikacija, pa ni glumice koje glume Medeju nisu čedomorke. 

>> 'Teatar će opstati jer je to crkva u kojoj se bezbožnici mole Bogu'

poginulo 298 ljudi
Snimke dokazuju da su MH17 srušili separatisti u Ukrajini: ‘Kamo da odvezemo tu krasoticu?’
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
  • Deleted user:

    Isuse stvarno na kaj smo spali, koje teme, koji naslovi, katastrofa moralna, ljudska, profesionalna.

  • Tvrdy:

    Svi reagiraju na priču o glumcu a na skandaloznu izjavu intendanta da je u socijalizmu kultura bila dostupna bez obzira na cijenu a da je u kapitalizmu to samo za bogate. I da je realna cijena ulaznice 120 eura. Ni ... prikaži još! riječi o smanjivanju troškova, o traženju sponzora, donacija - nego samo, troškovi su zadani, i izvolite porezni obveznici plaćati naše bakanalije. Možda nije čuo da postoje privatna kazališta koja sasvim ok funkcioniraju ili da je u Europi normalno tražiti i druge izvore financiranja i redovito podnositi financijska izvješća. "Mi smo kultura, daj pare i ne pitaj!"

  • Senta:

    Vrtlaricu je nepojmljivo da netko iz srbije dođe u RH bez vize. Ha,ha, koji kralj. Veliki poznavalac svega pa i kazališta.