Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj zarez

Ministarstvo poslalo ugovor koji se 'izgubio'

andrea zlatar violić
11.04.2015.
u 19:30

U Ministarstvu tvrde da su potpisani ugovor o potpori Zarezu poslali još u utorak, no u uredništvu časopisa o tome ne znaju ništa

Ni 10. travnja dvotjednik za kulturna i društvena pitanja Zarez nije se pojavio na kioscima. Broj je odavno pripremljen, ali na računu nema novca za plaćanje tiskare. I dok u Ministarstvu kulture tvrde da su još u utorak na adresu Zareza poslali potpisani ugovor o potpori koji bi trebao biti dovoljna garancija tiskari Slobodne Dalmacije za naplatu tiskanja, izvršni urednik Zareza Luka Ostojić o tome nije znao ništa.

U Ministarstvu kulture uvjereni su da je ugovor do redakcije u Vodnikovoj trebao stići još u srijedu. Ali od Runjaninove do Vodnikove očito ima puno stranputica...

Ministarstvo kulture za ovu godinu Zarezu je namijenilo potporu od 550.000 kuna, a grad Zagreb 95.000 kuna. Ti bi iznosi u svakom slučaju trebali biti dostatni za Zarezovo redovno izlaženje u dvotjednom ritmu. A kao podrška ovom časopisu urbane orijentacije, u kojem su stasale generacije mladih publicista, kritičara i umjetnika, pokrenuta je i peticija na webu koji su potpisali brojni uglednici, ali i umjetničke udruge i organizacije iz cijele regije.

U Zarezu tvrde da prodaju oko četiri tisuće primjeraka, ali i da sa zakašnjenjem primaju utržak od prodaje. Financijski problemi s ovim kritički intoniranim glasilom nisu od jučer, a izraženiji su zbog vlasničkog udjela bivše ministrice kulture Andree Zlatar Violić u poduzeću Druga strana d.o.o. koje je nakladnik Zareza. Kako je ministrica zaboravila svoj vlasnički udio prenijeti na neku treću osobu, sada je u tijeku i sudski postupak u kojem Državno odvjetništvo traži povrat 1,2 milijuna kuna od nakladnika. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije