Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvorenje

Slovencima poseban koridor za ulazak na Motovunski festival

motovunski festival (1)
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/5
26.07.2010.
u 23:18

Dežulović i Polič glumili svećenike po uzoru na prošlogodišnju misu za spas Motovuna

Na ulazak na otvaranje Motovun Film Festivala Hrvati su čekali u velikom, gustom redu. Za Slovence je otvoren poseban koridor kroz motovunsko more gledatelja kako bi po dugom plavom tepihu nesmetano mogli ući u međunarodno kino Trg.

Sarkastične šale

Time je počeo cijeli niz šala na račun odnosa između Hrvatske i Slovenije koja je zemlja partner ovogodišnjeg festivala.

Bilo je tu i puno na trenutke otrovno sarkastičnih šala na račun korupcije u hrvatskom društvu, s implicitnim naglaskom na pogodovanje u slučaju Varšavske ulice, ali i u natječajima Ministarstva kulture.

Po uzoru na urnebesnu prošlogodišnju molitvu za spas motovunskog festivala, "fra Boris Dežulović" i "msgr. Radko Polič" pred punim su kinom služili misu u kojoj su za primanje mita prozvali sve, od državnih institucija do Boga i Chucka Norrisa. Publika je dobro prihvatila bockanje u vjerske osjećaje kakvo bi drugdje teško prošlo, a kada su s vrha motovunske kule Trg zasule stotine plavih kuverti, što je uz pjevanje teme iz filma Montyja Phytona bilo vrhunac otvaranja, pokazalo se da je Motovun i ove godine brojem nenajavljenih ludosti ispunio očekivanja publike.

"Ulaz u ništavilo"

Prvi dan festivala obilježilo je prikazivanje filma "Ulaz u ništavilo" Gaspara Noea, dugog čak 161 minutu te snimljenog u samo dva kadra, zatim iznimno hrabar crnohumorni dokumentarac "Crvena kapela" snimljen u Sjevernoj Koreji te francuska komedija "U početku" kojoj će u petak biti dodijeljena Nepotkupljiva nagrada za najbolji film koji se bavi temom korupcije. Ako publika u međuvremenu ne uspije nagovoriti žiri da se predomisli. Plavim kuvertama, dakako.

Komentara 13

TA
tarle1
12:40 27.07.2010.

Što je sa \"našim\" Radom i njegovom užom obitelji? Hoće li se definitivno odsad Brijuni i službeno zvati Brioni?

AU
autoritet
23:40 26.07.2010.

aj fala bogu malo opuštenosti oko svega

MA
mar06mir
12:26 27.07.2010.

Zasto drzava financira ove izopacenjake i trofaznjake? Umjesto da budu zahvalni oni jos pljuju po poreznim obveznicima, od koji su mnogi i vjernici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije