Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubo Babić

Slike, scenografije i crteže Ljube Babića vidjelo 13.400 posjetitelja

babic
21.01.2011.
u 18:30

Bio je slikar, scenograf, kostimograf, grafičar, ilustrator, povjesničar umjetnosti, likovni kritičar, pedagog, muzealac, književnik, urednik

Da je siječanj pravi mjesec za posjet muzejima i galerijama u čijoj se toplini može uživati i u umjetninama, pokazuje kritička izložba “Antologija” Ljube Babića.

U samo pet tjedana od otvaranja tu je izložbu u zagrebačkoj Modernoj galeriji vidjelo više 13.400 posjetitelja. Izložba je organizirana u povodu 120. obljetnice rođenja jednog od najznačajnijih hrvatskih umjetnika prve polovice 20. stoljeća.

Podsjetimo, svestrani Ljubo Babić rodio se u Jastrebarskom 1890. godine, a umro je u Zagrebu 1974. godine. Bio je slikar, scenograf, kostimograf, grafičar, ilustrator, povjesničar umjetnosti, likovni kritičar, pedagog, muzealac, književnik, urednik, osnivač likovnih ustanova i promicatelj likovne kulture. Upravo je rad Ljube Babića najslojevitije utkan u našu kulturu i sredinu, a njegovo slikarstvo i posebice scenografski rad obilježili su likovni modernitet prve polovice 20. stoljeća.

Komentara 1

BL
Blender
12:29 17.02.2011.

Pa ovaj je bio sve pa cak i likovni kriticar, pogledajte njegove radove, koga on mogao kritizirati !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije