Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
serijski lažljivac

Slavni stručnjak za serijske ubojice lagao je o svemu, pa i ubojstvu vlastite žene

Foto: Facebook
14.05.2020.
u 15:14

Francuski pisac i stručnjak za serijske ubojice, Stephane Bourgoin, priznao je francuskim medijima da je o svom životu i iskustvu godinama lagao.

Francuski pisac i samoprozvani stručnjak za serijske ubojice, Stéphane Bourgoin, razotkriven je kao - serijski lažljivac. 

Bourgoin je napisao više od četrdeset knjiga koje su se prodale u više milijuna primjeraka, a do nedavno smatran je jednim od najvećih kriminalističkih stručnjaka za ubojice, a pogotovo serijske ubojice. Bio je čest gost u emisijama i dokumentarcima na francuskoj televiziji, a tvrdio je da je intervjuirao više od 70 serijskih ubojica te da je prošao obuku FBI-ja u njihovoj bazi u Quanticu u Virginiji. A da bi stvar bila bizarnija, Bourgoin je godinama isticao i da je njegovu suprugu 1976. ubio serijski ubojica, koji je pri uhićenju dvije godine kasnije priznao ubojstva čak dvanaest osoba.

Njegovu mrežu laži razotkrila je tek ovog siječnja anonimna skupina istraživača 4ème Oeil Corporation, a i sam Bourgoin sada je priznao da je o svom životu godinama bezočno lagao. Dao je intervjue brojnim francuskim novinama kojima je otkrio među ostalim i da nikada nije imao ženu koju je ubio serijski ubojica niti je ikad surađivao s FBI-jem, nije intervjuirao Charlesa Mansona, a ni bio profesionalni nogometaš u mladosti, kao što je do tada tvrdio. 

- Sve priznajem. Sramota me što sam lagao, što sam skrivao stvari. Moje laži su me izmorile. Mislim da mi je potrebna psihološka pomoć i užasno mi je žao - rekao je Bourgoin koji smatra da je preuveličavao svoje pothvate i lagao o svom životu zato što se nikada nije osjećao dovoljno voljeno i poštovano. 

Njegova navodna ubijena žena, također je otkrio, bila je stvarna osoba imena Susan Bickrest. Bourgoin ju je zaista upoznao 70-ih godina na Floridi i ubio ju je serijski ubojica Gerald Stano. No, Bickrest i on nikada nisu bili u vezi, iako mu se, kaže, sviđala. Njen ubojica, Stano, osuđen je za ubojstva 41 žene i pogubljen 1998. godine. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije