Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportski film

Slavni gosti mogli bi snimiti nastavak kultnih Maratonaca

Scena iz filma Opelo za Bobija Fišera
arhiva VL
01.07.2013.
u 15:14

Izdvojio se i film "Gol" Sergija Augustija iz Sierra Leonea, o mladićima nastradalima u ratu koji se na prašnjavoj zemlji sa štakama i drugim pomagalima igrajući nogomet bore za dostojanstveni život

Planina Zlatibor u Srbiji domaćin je Međunarodnog festivala sportskog filma koji u bogatom programu nudi 26 uglavnom dokumentarnih ostvarenja na temu sporta. Od dosad viđenog poseban su dojam ostavili film domaćeg autora Igora Stevanovića \"Opelo za Bobija Fišera\", u kojem brojni prijatelji i poznavatelji najkontroverznijeg šahovskog majstora svih vremena govore o karijeri i životu tog deklariranog anti-amerikanca, te film \"Gol\" Sergija Augustija iz Sierra Leonea, o mladićima nastradalima u ratu koji se na prašnjavoj zemlji sa štakama i drugim pomagalima igrajući nogomet bore za dostojanstveni život.

Odično osmišljeni festival, kojeg je podržalo ministarstvo kulture i Olimpijski komitet Srbije, na zanimljiv je način spojio sport i kulturu već od vrlo zabavnog otvaranja, na kojem su prodefilirale pozornicom hodajuće legende, dobitnici nagrada za životno djelo: atletičar Franjo Mihalić (93), košarkaš Ivo Daneu (75), najstariji živući srpski redatelj Puriša Đorđević (89), koji se u svojim filmovima \"Biciklist\" i \"Kros kontri\" još šezdesetih bavio sportskom tematikom, a kao gošća je stigla i Jelena Žigon (79).

Netko je u šali dobacio da bi tako okupljeni mogli snimiti nastavak Maratonaca. Festival završava u utorak dodjelom nagrada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije