Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svečanost na Igrama
Povratak na članak

Slavni Dubrovački misal iz 12. stoljeća napokon se vratio kući

Miho Demović podsjetio je da je na Misal naišao kada je u Oxfordu prepisivao neke stare napjeve za koncert na Osorskim glazbenim večerima i nazvao ga spomenikom nulte kategorije

Komentari 4

SA
Savjest
13:49 21.07.2011.

Na kojem je jeziku sadržaj misala (latinskom, talijanskom ili \"schiavonskom\")? Ako je bio na schiavonskom, onda se odmah moglo znati da je s hrvatske obale, a spominjanje mjesta i gradova moglo je samo pobliže označiti da je iz Dubrovnika, a ne iz sjeverne Italije.

VL
NE
nepotrebni
15:14 21.07.2011.

Super. Preslike nama, orginal Englezima.

VL
PR
promatrac1965
18:50 22.07.2011.

Svaka cast i priznanje prof. Demovicu! Velika hvala prof. Pavici Sper Sundrici! Ovo me podsjeca na suradnju znanstvenika i mecena u drugoj polovini 19. st., kada su postignuti ogromni i trajni razultati, na kojima se temelji suvremena hrvatska kultura. Divno!

VL
AG
Agramer198
02:50 23.07.2011.

@nepotrebni naj se čuditi, pa pokrali su Englezi pola svijeta... Pa ak Grcima nisu vratili friz s Partenona kaj se uopće imamo čuditi kaj nisu vratili tam neki misal....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.