Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Multimedijalni projekt

Slavna Durica stiže u kazalište, ali i u igricu

Durica
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
05.11.2016.
u 00:05

Kazalište Žar ptica osmislilo je projekt kojim će modernizirati lik iz stripa, a uz Duricu i njene prijatelje u predstavi se pojavljuje i Lastan

 Djevojčica raščupane kose nabada na putu do igrališta u prevelikim štiklama koje je poskrivećki uzela od mame. Odlučila je da će svom prijatelju Bibiju pokazati kako se igra školica i zadiviti ga svojom spretnošću. Ali Bibi ju je pobijedio u igri pa se djevojčica nadurila. I nije joj to prvi puta da se nadurila. Duri se jako i često, toliko da joj je i ime Durica. 
Durica iz popularnog stripa danas je već 30-godišnjakinja, ali i dalje je klinka koja svojim zgodama nasmijava generacije koje su se s njome družile kroz časopis Smib. A da Durica ide ukorak s trendovima, dokazuje i mobilna igrica Durica koja će se prvi put moći zaigrati 12. studenoga.

Taj datum nije slučajno izabran, jer se istoga dana Durica penje i na kazališne daske. Zaokružit će se tako multimedijalni projekt “Durica iz stripa, na scenu i na vaš smartphone”, koji je pokrenuo GK Žar ptica. Predstavu “Durica – Male ljubavi” na scenu će postaviti redateljica Renata Carola Gatica.

– Iako je Duricu Ivica Bednjanec osmislio još 1986., nismo je trebali modernizirati. Samo smo dodali neke uloge pa će se uz bok Durici, Bibi i Leli pojaviti i obožavani Lastan – rekla je R. Carola Gatica. Redateljica se, kao rođena Argentinka, s Duricom prvi put susrela prije godinu dana.

– Odmah sam se zaljubila u nju jer je Durica poput prave latinoameričke djevojčice. Spontana i govori prije nego što promisli – objasnila je redateljica. A urednica Smiba Snježana Marić otkrila je dugo skrivanu tajnu kako je za lik Durice Bednjanec pronašao inspiraciju u svojoj kćeri Andreji, koja se također često durila i posuđivala štikle od mame.

– Durica bez prestanka izlazi u Smibu i nakon smrti I. Bednjanca jer ju je nastavio crtati Ivičin sin Darko. A koliko je popularna, dokazuje i to da je najčešći lik na crtežima koje nam redovito šalju čitatelji – rekla je S. Marić. Obožavatelji Durice zasigurno jedva čekaju sami se pojaviti u ulozi Durice. A upravo to će moći u mobilnoj igrici koja će se besplatno moći skinuti na Android uređaje.

– Igrica je za djecu od 8 godina, a u njoj će se pojavljivati glumci iz predstave. Igrači će izborom reakcija likova u ključnim situacijama moći mijenjati tijek radnje – najavio je Veljko Kukulj, izvršni producent videoigre. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije