Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Skupocjeni klavir doprema se u Lisinski samo za sir Andrása Schiffa

Lisinski ugošćuje legendarnog sir Andrása Schiffa i Orkestar doba prosvjetiteljstva.
Foto: Promo
1/3
12.03.2019.
u 15:04

Lisinski subotom 16. ožujka ugošćuje legendarnog sir Andrása Schiffa i Orkestar doba prosvjetiteljstva.

Samouvjeren i jedinstven, sir András Schiff tijekom dugogodišnje uspješne karijere postavio je nove standarde pijanističke tehnike.

Umjetnik koji ništa ne prepušta slučaju uživa u svakoj noti maestralnih remek-djela, u Lisinski uskoro dolazi s prestižnim Orkestrom doba prosvjetiteljstva. Radi se o orkestru koji je osnovalo nekoliko ponajboljih britanskih umjetnika, specijaliziranih za muziciranje na autentičnim glazbalima.

Kako bi zagrebačka publika mogla uživati u najvišoj razini kvalitete, u Dvoranu će se samo za tu priliku za maestra Schiffa dopremiti poseban klavir iz 1856. godine. Radi se o izuzetno skupocjenom instrumentu iz ugledne radionice Juliusa Blüthnera koji je dio "velike četvorke" majstora izrade toga instrumenta. Ljepota i specifičnost zvuka bit će čujni u vrhunskom Brahmsovu Prvom koncertu za glasovir i orkestar u d-molu, u kojem će maestro Schiff virtuozno stvarati glazbenu čaroliju.

Foto: Arena Hospitality Group

Radi se o kompleksnim produkcijskim zahtjevima koje Lisinski iz godine u godinu uspješno ispunjava kako bi i sadržajem i kvalitetom realizacije programa bio ukorak s najvećim i najpoznatijim svjetskim koncertnim dvoranama.

"Glazbu doživljavam i stvaram preko metafora i slika, ali ne volim to otkrivati publici. To je intiman doživljaj i jedna od velikih ljepota glazbe koju kao umjetnost svatko može doživjeti na svoj način", izjavio je maestro Schiff, poznat po živopisnim interpretacijama velikih skladatelja.

Foto: Arena Hospitality Group

Ciklus Lisinski subotom nakon Joshue Bella, Daniila Trifonova, Kraljevskog Concertgebouw orkestra, Ivana Repušića i Ive Pogorelića ove sezone, 16. ožujka 2019., s ponosom će ugostiti sir Andrása Schiffa i Orkestar doba prosvjetiteljstva. Budite i vi dio toga umjetničkog doživljaja!

Ulaznice po cijeni od 170/210/250 kn mogu se kupiti na blagajni Dvorane i online na www.lisinski.hr.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije