Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fantastika

Skromno otvaranje na Gradecu, ali važan je samo film

fest
Pixell
03.07.2011.
u 18:20

Projekcije filmova fantastike iz čitavog svijeta, u koji spadaju i psihološki trileri, SF, horori, začudne drame i slično, prikazuju se svake večeri na tri lokacije u Zagrebu

Nulto izdanje Fantastic Zagreb film festivala prvu je večer proteklo s – vremenskim poteškoćama. Odlično osmišljeno improvizirano ljetno kino na platou Gradeca, za koje bi mnogi građani voljeli da ostane i nakon završetka festivala, bilo je mjesto službenog otvaranja. Doduše, osnivači festivala Stjepan Hundić i Mia Pećina nisu se željeli dodvoravati svojim VIP-gostima, već su ih nakon nekoliko uvodnih riječi prepustili filmu “Crna voda”. Hladnoća, vjetar, a za vrijeme klimaksa filma i kiša, na žalost su rastjerali publiku prije kraja.

 

Festival se, podsjetimo, istodobno održava u Kinu Europa, na platou kina Tuškanac i na platou Gradec kod Trga sv. Katarine. Publika pak može birati između žanrovski užih programa: Panorame, japanskog eksploatacijskog filma, Orient Expressa, premalo spominjanje jugoslavenske fantastike, Ponoćnog ludila i Noćnog maratona. Projekcije filmova fantastike iz čitavog svijeta, u koji spadaju i psihološki trileri, SF, horori, začudne drame i slično, prikazuju se svake večeri na sve tri lokacije, a zadnja dva dana festivala (8. i 9. srpanj) u Kinu Europa u sklopu Noćnog maratona besplatno će se prikazivati čitava serija “Igra prijestolja”.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije